Au învăţat să fie mai toleranţi şi să înţeleagă ce însemnaă diversitatea culturală

Imagine simbol / anpcdefp.ro

Imagine simbol / anpcdefp.ro
Imagine simbol / anpcdefp.ro

În perioada 6-13 februarie, un grup din patru tineri ungheneni: Galina Petcu (Centrul Regional de Resurse pentru Tineri), Dimitriţa Gurău (AO Făclia), Aliona Pavliuc, studentă, şi Ion Poia, tînăr antreprenor, s-au aflat la Tbilisi, Georgia, unde au participat la trainingul internaţional „Confruntarea cu conflictul cultural în activitatea de tineret”.
Ei, alături de alţi 25 de tineri din 7 ţări, au avut parte de o experienţă interesantă. Timp de o săptămînă, s-au familiarizat cu diferite concepte privind dialogul intercultural și înțelegerea conflictelor culturale, fiind îndrumaţi de doi formatori din Marea Britanie şi Georgia.
Tinerii au analizat probleme, au colaborat în cadrul exerciţiilor propuse, au distrus stereotipuri legate de o ţară sau alta şi chiar au creat idei pentru proiecte viitoare comune.
„A fost o experienţă deosebită. Voi utiliza cele învăţate în Georgia în activitatea mea ulterioară cu tinerii”, a declarat Dimitriţa Gurău, recunoscînd că acest training i-a schimbat opinia faţă de situaţia minorităţilor din Moldova.
Şi Aliona Pavliuc a spus că trainingul i-a fost util, ajutînd-o să conştientizeze cît de importantă este toleranţa în comunicarea cu reprezentanţii altor culturi sau etnii.
Trainingul a fost organizat de către ONG „ASHA” din Marea Britanie, în parteneriat cu AO „DRONI” Georgia, în cadrul programului european „Youth in Action” Action 3.1., Eastern Partenship Youth Window.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *