Alimente importante pentru corpul nostru

Sursa: businesspress.md

Sursa: businesspress.md
Sursa: businesspress.md

Cercetătorii au dovedit că există legături între anumite alimente şi organele corpului. Studiile efectuate de ei au scos la iveală că acestea sînt cele mai bune tratamente în cazul îmbolnăvirii organelor cu care se aseamănă.
Morcovii şi ochii
Nu ştim dacă v-aţi dat seama, dar dacă tăiaţi un morcov pe orizontală, forma acestuia pe interior este exact ca forma ochiului. Iar ştiinţa confirmă că morcovii accentuează circulaţia sanguină şi funcţionalitatea ochilor. Conţin beta-caroten, vitaminele A şi C, care ne ajută să ne menţinem o vedere sănătoasă.
Roşiile şi inima
O roşie nu doar că are aceeaşi culoare ca inima, dar are şi patru compartimente. Acidul folic conţinut în roşii ajută la producţia de celule roşii în măduva osoasă şi astfel stimulează transportul oxigenului prin sînge. Roşiile acţionează, aşadar, ca o inimă. Nici nu e de mirare că seamănă atît de bine.
Nucile şi creierul
Nucile au o emisferă dreaptă şi una stîngă şi sînt închise într-o coajă tare, fix ca un creier uman, apărat de cutia craniană. Asemănarea nu-i întîmplătoare. Nucile ajută la funcţionarea creierului şi stimulează memoria.
Boabele de fasole şi rinichii
Dacă aveţi probleme renale, asiguraţi-vă că includeţi în alimentaţie şi fasolele, care vindecă şi susţin activitatea rinichilor.
Ceapa şi celulele umane
Aşa cum lacrimile provocate de ceapă curăţă ochii, aşa şi ceapa ajută la curăţarea deşeurilor din toate celulele organismului, are proprietăţi de curăţare a sîngelui. În plus, ajută la eliminarea nisipului din urină, împiedică retenţia de apă şi curăţă colonul.
Citricele şi sînii
Portocalele, grepfruitul, mandarinele contribuie la sănătatea sînilor femeilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *