5 moduri prin care să îţi faci plantele fericite în sezonul rece

Sursa: blog.jorjette.ro

Sursa: blog.jorjette.ro
Sursa: blog.jorjette.ro

Dacă vrei ca frumoasele tale prietene verzi să fie fericite pînă la primăvară, este important să controlezi cantitatea de lumină, apă şi fertilizator pe care plantele le primesc în fiecare zi.
Îngrijirea plantelor în sezonul rece poate să pară o misiune complicată, însă în realitate îţi poţi menţine “comorile vii” fericite prin cîteva măsuri uşor de adoptat.
1. Evaluarea sănătăţii plantei
O plantă fericită este, de fapt, o plantă sănătoasă. În timpul sezonului friguros, plantele pot suferi din cauza luminii insuficiente, pot fi udate excesiv pentru nevoile lor în stadiul de repaus sau pot duce lipsa de îngrijiri specifice în această perioadă în care sînt foarte sensibile. Examinează-le şi  oferă-le ce pare să le lipsească. De pildă, dacă frunzele se răsucesc sau îşi pierd din culoarea verde), trebuie să le asiguri o sursă suplimentară de lumină.
2. Eliminarea dăunatorilor
Pe timp de iarnă, plantele nu sînt deloc rezistente în faţa dăunătorilor. Chiar dacă aceştia sînt mai numeroşi în sezonul cald, ei pot să supravieţuiască şi iarna. Foloseşte periodic spray-uri organice speciale, pe care le găseşti în magazinele de specialitate.
3. Udatul plantelor
Necesarul de apă iarna se diminuează, fără ca acest lucru să însemne că poţi uita zile în şir să le uzi. Ideal este ca, o dată la două zile, să le umezeşti pămîntul cu apă pulverizată dintr-un recipient-spray. În acest fel, nu rişti ca rădăcina să putrezească.
4. Protejarea plantelor de frig
În zilele şi, mai ales, nopţile geroase, poţi proteja plantele învelindu-le într-un celofan.
5. Aerisirea plantelor
Ai grija ca mediul în care ţii plantele să nu fie supraîncălzit ziua sau noaptea. Mai mult decît atît, asigură-te că aeriseşti spaţiul din cînd în cînd, oricît de rece ar fi aerul de afară. Plantele au nevoie de ventilaţie şi se pot ofili imediat dacă le ţii în căldură şi aer închis vreme îndelungată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *