Mark Zweig: ”Eu încă nu am priceput pînă la urmă mentalitatea unghenenilor”

Mark Zweig
Mark Zweig

Mark Zweig
Mark Zweig

În cel mai scurt timp, Mark Zweig, administratorul întreprinderii moldo-austriece de salubrizare ”AVE-Ungheni” va iniția, cu ajutorul mass-media locale, o campanie de sensibilizare a opiniei publice privind comportamentul neglijent al unor ungheneni atunci cînd duc gunoiul menajer la punctele de colectare a deșeurilor. Iar pentru un impact mai mare, reportajele ziariştilor locali vor fi plasate şi pe rețelele de socializare.
Anume așa vede dînsul să-i înveţe minte pe cetățenii care aruncă gunoiul alături de containerele special amenajate la punctele de colectare a deșeurilor, și nu direct în ele. Din cauza acestor persoane nedisciplinate, munca gunoierilor se dublează în unele cazuri, iar autospecialele se rețin mult mai mult timp la fiecare punct de colectare. În consecinţă, întreprinderea pierde atît din eficiența muncii sale, cît şi din imagine.
„De ce se aruncă gunoiul aiurea, și nu în containerul special amenajat pentru aceasta?”, iată întrebarea care-l macină pe austriacul Mark Zweig. Dînsul s-a arătat indignat și, totodată, nedumerit de atitudinea indiferentă a unor persoane faţă de ordinea din preajma lor. ”Eu încă nu am priceput pînă la urmă mentalitatea unghenenilor”, a declarat Mark Zweig pentru ”Expresul”, exprimîndu-și speranţa că această campanie de sensibilizare, pe care o va iniția în curînd, va schimba lucrurile în bine și va oferi populației o lecție în plus de educație ecologică. Mai mult ca atît, dînsul dorește să participe personal la ea, pentru a afla, într-un final, răspunsul la întrebarea care, pînă în prezent, nu are un răspuns clar pentru el.
Întreprinderea moldo-austriacă de salubrizare ”AVE-Ungheni” a fost creată la 21 august 2008. Directorul general al Companiei austriece „AVE Energie AG”, Helmut Burger, prezent în acea zi la Ungheni, declara: „Nu avem nici o îndoială că vom realiza aici ceea ce am reuşit şi în alte părţi”. Mark Zweig se află la Ungheni chiar de la începuturi, din anul 2008.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *