Magia Crăciunului

Ala Mutilica

Ala Mutilică
Ala Mutilică

Se zice că Dumnezeu ne-a dat iarna ca pe un anotimp în care sufletele negre se purifică. Cică, albul iernii cade sîrguincios peste păcatele noastre, sperînd să le acopere într-o zi pe toate. Şi plînge iarna cu fulgi mari albind totul împrejur, dar păcatele noastre mari răsar iar, calde, topind zăpada…
E din nou Crăciunul. Mulţi s-au dus fără a ne lăsa timp să ne dăm seama. Cînd privim în sus la cerul înstelat, ne place să credem că ne privesc. Deseori ne aducem aminte de ei – o dată, un loc, o melodie, un parfum… Sîntem cu toţii printre oamenii care au la masa lor un loc gol.
Dar Crăciunul se sărbătoreşte în suflet… Fiindcă în suflet avem tot ceea ce ne trebuie pentru a sărbători: avem casa noastră, avem oamenii dragi şi avem cele mai minunate daruri şi bucurii. Ca să trăiești frumos, interesant, corect și liber, trebuie să pui cîte o doză mică de nebunie în tot ce vezi și faci. Moderat și asumat, uneori doar pentru tine. Granița este foarte fragilă și, uneori, te obișnuiești cu aceste închipuiri și nuanțe, cu interpretările personale și ajungi într-o lume imaginară, doar a ta, singur. Oamenii își împietresc inimile și închid în ele regrete nemărturisite nu fiindcă ar fi prea mîndri să și le mărturisească, ci de teama că nu vor fi înțeleși.
Urmele noastre prin lumea aceasta se măsoară în numărul de oameni care te aşteaptă să te întorci undeva.
Ce este de fapt Crăciunul?
Se spune că în noaptea magică a Crăciunului, dorinţele noastre prind aripi. Mă întreb, ce chimie specială există în acea noapte, astfel încît visele noastre să devină realitate? E magie, credinţă sau liber arbitru? Dincolo de orice raspuns, Crăciunul ne invită la o profundă şi autentică analiză interioară:
“Minunile” au loc, pentru că, în acele ceasuri magice, ne permitem să credem în noi înşine!
“Minunile” au loc, pentru că, în acele ceasuri magice, ne permitem să sperăm în ceva mai bun  (pentru noi înşine şi viaţa noastră)!
“Minunile” au loc, pentru că, în acele ceasuri magice, ne permitem să ne eliberăm de bagaje emoţionale distructive (frică, vinovăţie etc.)!
“Minunile” au loc, pentru că, în acele ceasuri magice, ne permitem să fim liberi (să acţionam potrivit nevoilor noastre interioare)!
“Minunile” au loc, pentru că, în acele ceasuri magice, ne permitem să investim în noi înşine iubire!
“Minunile” au loc, pentru că, în acele ceasuri magice, dăruim un zîmbet, un gînd celor dragi şi nu numai!
Indiferent unde vă aflați şi pe cine aveți alături, vă doresc un Crăciun fericit, cu pace şi iubire! Să nu vă pierdeți niciodată speranţa şi credinţa, să fiți buni şi veți fi răsplătiți cu tot ce este mai frumos în viaţă!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *