Cantități mari de mere pe piața din Ungheni

Mere la piata
Imagine simbol / Foto: evz.ro

Pe piata agricola din Ungheni sunt expuse spre comercializare cantitati mari de mere de diferite soiuri: Simirenco, Golden, Florina, Idared. Comercializeaza producatori din Ungheni, Calarasi, Nisporeni. Merele sunt de calitate buna, calibrate, ambalate in ladite de plastic si lamele.
Diapazonul de preturi este cuprins intre 3,00 si 8,00 lei/kg: pretul la merele Golden variaza intre 5,00 si 7,00 lei/kg; Idared – de la 5,00 la 8,00 lei/kg; Richard – de la 6,00 la 7,00 lei/kg. Fata de aceiasi perioada a anului trecut pretul mediu de comercializare a merelor s-a majorat cu 50%. Pe piata agricola din Edinet si Balti pretul mediu de comercializare a merelor s-a micsorat cu 25% fata de aceiasi perioada a anului trecut; la Chisinau cu 17%, iar la Cahul pretul s-a pastrat la acelasi nivel. (Detalii : www.agravista.md)
Luind in consideratie oferta mare de mere, in viitorul apropiat, pe piata schimbari esentiale de pret nu se asteapta. La moment, mere de import pe piata nu sunt, insa odata cu aparitia lor pe piata pretul la merele autohtone se vor micsora. Aceasta este opinia operatorilor de piata.
Sursa: Agroinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *