Bilanțul anului rutier 2012, încărcat cu de toate

Şeful Secției Poliție Rutieră Nisporeni, Sergiu RobuAccidente, măsuri de profilaxie, controale ale unităților de transport public, combaterea criminalității, cam cu de toate a fost plin anul 2012 pentru agenții rutieri nisporeneni.
Potrivit unei Note informative privind bilanțul activității pe anul 2012 a Secției poliție rutieră a Comisariatului raional de poliție Nisporeni, în anul care s-a scurs, pe teritoriul raionului Nisporeni s-au înregistrat 20 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat cinci persoane, iar  20 s-au ales cu traume. Statistica demonstrează că numărul accidentelor s-a majorat cu patru față de anul 2011, iar cele mai nefaste zile ale săptămînii au fost luni, vineri, sîmbătă și duminică. În 2012, vinovați de comiterea accidentelor au fost în exclusivitate conducătorii auto. Din vina copiilor nu s-a produs nici un accident.
Și amenzile aplicate de polițiștii rutieri în 2012 au fost destul de usturătoare, cele mai multe fiind aplicate șoferilor care s-au urcat beți la volan. În total, oamenii legii au aplicat 2031 de amenzi în valoare totală de 565390 lei, iar 23 de conducători auto au fost privați de dreptul de a conduce unități de transport.
Au fost sancționați și 396 conducători de autovehicule pentru exploatarea mijloacelor de transport public cu defecțiuni tehnice sau care nu au trecut controlul tehnic de stat. Totodată, a fost interzisă exploatarea unității de transport prin retragerea plăcilor de înmatriculare a 52 de unități de transport la care s-au depistat necorespunderi ale normelor tehnice.
Agenții rutieri s-au alăturat şi efectivului de poliție al Comisariatului raional de poliție Nisporeni la desfășurarea măsurilor operative, de pe urma cărora au fost descoperite 57 de infracțiuni, 92 de crime și au fost realizate 17 rețineri în flagrant.
Contactat telefonic de ”Expresul”, Sergiu Robu, șeful Secției poliție rutieră Nisporeni, a declarat că anul 2012 a fost plin de conținut şi, datorită pregătirii profesionale bune a efectivului pe care-l are în subordine, toate sarcinile au fost îndeplinite în termen și conform cerințelor organelor ierarhic superioare. Dînsul s-a arătat satisfăcut de munca desfășurată, exprimîndu-și dorința ca noul an, 2013, să fie unul liniștit pe drumurile nisporenene, dar și pe cele din țară.
NISPORENI | Ina Landa 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *