Unica soluţie – proiectele

Sala de festivităţi a Şcolii de muzică din Ungheni după renovare
În fotografie: Sala de festivităţi a Şcolii de muzică din Ungheni după renovare

După mai bine de jumătate de secol de activitate, Şcoala de muzică din Ungheni are, în sfîrşit, o sală de festivităţi bine amenajată.
În vara care a trecut, aici au avut loc schimbări esenţiale. O sala de clasă, utilizată şi pentru desfăşurarea festivităţilor, a fost renovată complet, astfel că acum seamănă cu o adevărată sală de festivităţi. Totul a decurs spontan şi nimeni nu ar fi crezut că vor fi realizate atît de multe lucruri bune.
„Pentru început, am vrut să schimbăm doar geamurile, uşile şi ventilaţia”, spune directoarea şcolii de muzică, Tereza Cazac.
În acest scop, conducerea instituţiei, împreună cu voluntara Corpului Păcii, Kamela Swanson, au depus spre finanţare la USAID un proiect cu un titlu ambiţios: „Îmbunătăţirea procesului de instruire al elevilor şi promovarea culturii muzicale în comunitate prin dezvoltarea profesională a corpului didactic şi renovarea sălii de concerte a Şcolii de muzică din oraşul Ungheni”.
A fost acceptat, USAID oferind suma de 31 mii de lei. S-a implicat şi Primăria Ungheni care a alocat mult mai mulţi bani decît s-ar fi aşteptat cei ce au elaborat proiectul respectiv – 138 mii de lei. Astfel, s-a decis să fie renovată sala cu pricina în totalitate, mai ales că alte 18 mii de lei au venit şi de la un alt proiect aplicat la Clubul Internaţional al Femeilor. Astfel, valoarea totală a proiectului a fost de circa 190 mii lei, iar rezultatul a fost unul pe măsură, făcîndu-i pe conducătorii Şcolii de muzică din Ungheni mult mai optimişti.
„În continuare, vrem să îmbunătăţim nu doar condiţiile de lucru. Ne dorim o fonotecă mai bogată, la fel şi o bibliotecă, şi instrumente noi”, a subliniat Tereza Cazacu, după care a spus care ar fi şi soluţia: „Implementarea proiectelor este unica ieşire din situaţie. Doar aşa vom urni carul din loc”.
La începutul lui decembrie, Şcoala de muzică din Ungheni i-a avut în ospeţie pe voluntari ai Corpului Păcii, dar şi pe reprezentanţi ai administreaţiei publice locale. „I-am invitat pentru a le mulţumi personal pentru ajutorul oferit, căci, datorită lor, avem astăzi o sală de concerte renovată”, a explicat  Tereza Cazacu, directoarea Şcolii de muzică. Anume pentru ei, drept mulţumire, elevii şi porfesorii Şcolii de muzică au pregătit un concert de zile mari.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *