„Fantezie” în ospeție la Liceul ”Alexandr Pușkin”

„Fantezie” în ospeție la Liceul ”Alexandr Pușkin”Deşi e abia la început de cale, Studioul artistic de pictură și batic „Fantezie” de la Palatul de cultură din Ungheni are deja cu ce și cu cine ieși în lume. De aceasta s-a arătat convinsă conducătoarea studioului, Viorica Bucătaru, care a organizat, pe 30 noiembrie, la Liceul  „Alexandr Pușkin”, o expoziție a lucrărilor discipolilor ei.
„Îmi doresc ca aceşti copii să se simtă importanți și să fie admirați de semenii lor”, a declarat dînsa, menţionînd că orice copil talentat trebuie promovat, trebuie susţinut.
Expoziția a cuprins numeroase lucrări executate în diferite tehnici: batic (pictură pe pînză), origami, ceramică, pictură pe sticlă.
Despre toate, Viorica Bucătaru a vorbit cu lux de amănunte, explicînd celor prezenți modalitățile de lucru, în urma cărora iau naștere adevărate opere de artă. „Din obiecte mici și inutile noi putem crea lucrări de toată frumusețea care, ulterior, ne pot servi drept un cadou original sau un decor neobișnuit pentru interior”, a accentuat dînsa.
Evenimentul a adunat zeci de admiratori în holul liceului, printre care au fost și profesori. ”Personal, am descoperit foarte multe lucruri noi și frumoase”, a menţionat Valentina Gonțova, director educativ la liceu, arătîndu-se încîntată de cele văzute. Dînsa i-a propus conducătoarei studioului ”Fantezie” să mai vină în ospeție la ei cu noi creații ale copiilor şi chiar cu ore de master-class.
Viorica Bucătaru a promis că va reveni. Totodată, a spus că va organiza expoziții similare și în alte instituții de învățămînt din oraș.
În prezent, Studioul artistic de pictură și batic ”Fantezie” numără zece membri cu vîrsta cuprinsă între 7 şi 12 ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *