Copiii în conflict cu legea – în vizorul Institutului de Reforme Penale

Copiii în conflict cu legea
Sursa: semneletimpului.ro

Copiii din raionul Ungheni, aflaţi în conflict cu legea, au fost luaţi în vizor de către Institutul de Reforme Penale (IRP). Astfel, la Ungheni a fost lansat proiectul „O mai bună protecţie şi asistenţă copiilor în sistemul de justiţie. Dejudiciarizarea cauzelor penale cu implicarea copiilor”, implementat de IRP cu suportul financiar al UNICEF Moldova.
În cadrul mesei rotunde „Consolidarea mecanismului de referire a copiilor sub vîrsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea”, care s-a desfăşurat pe 14 noiembrie la Ungheni, reprezentanţi ai serviciilor sociale şi juridice au discutat despre problemele cu care se confruntă în asistarea unor astfel de copii, dar şi despre soluţionarea problemelor respective.
Potrivit Tamarei Cojocaru, coordonator de proiect în raionul Ungheni, scopul acestei activităţi a fost „de a familiariza actorii comunitari cu mecanismul de referire a copiilor sub vîrsta răspunderii penale şi a celor în conflict cu legea la servciile sociale comunitare”. Unul dintre obiectivele principale ale acestui proiect este şi sporirea capacităţii actorilor comunitari de a identifica şi a evalua necesităţile copiilor care au comis infracţiuni.
„Noi trebuie să fim cît mai insistenţi la identificarea şi soluţionarea acestei probleme”, a accentuat vicepreşedintele raionului, Petru Langa. A fost constituit şi un grup de lucru din reprezentanţi ai tututror serviciilor sociale şi juridice din raion, care va evalua la nivel local situaţia acestor copii şi va propune soluţii la problemele identificate. „Toţi actorii implicaţi, adunîndu-se, fac ca acest mecanism de referire să fie puse în aplicare. Astfel se face o coordonare între instituţiile implicate”, spune Tamara Cojocaru.
Pe 22 noiembrie, la sedinţa Consiliului raional, a fost semnat şi un Acord de colaborare între Institutul de Reforme Penale şi Consiliul raional Ungheni.
Natalia Junghietu  


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *