Au dăruit şi au primit, inclusiv voie bună

În fotografie: Păpuşile gigantice în aşteptarea participanţilor la tîrg Prima zi de iarnă la Ungheni a fost una caldă și plină de bucurii la Palatul culturii din Ungheni.  Aici a fost desfășurat, în premieră, Tîrgul “Dăruiește și primește”, la care au avut acces liber toți doritorii de a face o tîrguială… fără bani.
“Tîrgul vine să dea startul sărbătorilor de iarnă, către care trebuie să devenim mai buni, să dăruim și să primim”, a declarat, în debutul activității, Aliona Leșanu, directoarea Palatului de cultură, dar și inițiatoarea evenimentului. “Ne-am dorit să scoatem oamenii din găoacele lor pentru a se întîlni, pentru a comunica, dar și pentru a deveni mai buni”, a specificat dînsa.
Jucării, cărți, hăinuțe fel de fel, bijuterii și încă multe și de toate au putut fi procurate, fără bani (!),  în acea zi, în holul Palatului de cultură, care s-a transformat într-o adevărată piață de desfacere.
La tîrgul neobișnuit, chiar de dimineață, au dat buzna numeroşi copii, curioși să vadă cum pot face o cumpărătură neavînd un bănuț în buzunar. Condiția a fost una simplă: pentru a primi obiectul ales, doritorul trebuia să ofere celui cu care au inițiat tîrguiala un alt obiect în schimb.  Chiar dacă la tîrg au venit mai mulți copii decît adulţi, Aliona Leșanu s-a arătat satisfăcută de prezență și a accentuat: ”Viitorul nostru sînt anume acești copii. Consider reuşită prima ediție a tîrgului”. Dînsa a dat asigurări că activități de acest gen vor deveni tradiționale și chiar sezoniere.
De buna desfăşurare a tîrgului s-au îngrijit mai mulți tineri voluntari, care frecventează cercurile de creație de la Palatul de cultură. Ei le-au cerut părerea vizitatorilor despre nivelul de organizare al evenimentului, dar și despre ce ar mai trebui modificat la acest capitol. “Toți au recunoscut că le place la noi și vor mai veni neapărat, chiar și cu părinții”, a menționat Mădălina Turețchi, voluntară.
Pe parcursul întregii zile, păpușile gigantice de la circul ”Solaris” a Palatului de cultură i-au întîmpinat cu mesaje de bun venit pe participanții la tîrg, creînd o atmosferă de zile mari.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *