A venit iarna şi, odată cu ea, creşte pericolul incendiilor

pericol de incendiu
Sursa: 3d-print.ro

Dragi ungheneni, indiferent dacă locuiţi într-o casă, într-un apartament sau într-o garsonieră, indiferent dacă sînteţi proprietar ori chiriaş, trebuie să vă asiguraţi că nu vă paşte pericolul vreunui incendiu.
Pentru aceasta, asiguraţi-vă că dispuneţi de o ieşire de urgenţă, că toţi membrii familiei ştiu ce trebuie de făcut în caz de incendiu.
Supravegheați si educați în permanenţă copiii pentru a nu se juca cu focul. Nu uitaţi că este  interzisă folosirea instalaţiilor electrice cu defecte sau improvizate. Nu aşezaţi materialele combustibile (lenjerie, mobilier, hîrtii) aproape de corpurile de iluminat sau de încălzire. Nu este admis să se lase sub tensiune, fara supraveghere, aparatele de uz casnic. Nu folosiţi radiatoare portabile sau cu ventilaţie pentru a usca hainele – aceasta este o cauză frecventă a incendiilor grave. Nu lăsaţi niciodată lumînările să ardă nesupravegheate.
Pentru a evita o nenorocire, nu fumaţi în apropierea depozitelor de furaje, în grajduri, garaje, magazii, săli de spectacole, în mijloace de transport etc.
Nu folosiţi butelii de gaz lichefiat fără regulator de presiune, care au fisuri sau lărgiri la capete, deoarece pot emana gaze. Proba buteliilor se face cu apă şi săpun, nu cu flacăra chibritului.
Nu lăsaţi focul aprins în sobe fara supraveghere, nu aruncaţi cenuşa cu jar la întîmplare. Nu fumaţi în pat. Fiţi atenţi în bucătarie!
Dacă, totuşi, s-a produs incendiul
Păstraţi-vă calmul. Telefonaţi la serviciul pentru situaţii excepționale, telefon 901. Spuneţi cine anunță, ce s-a întîmplat şi unde s-a întîmplat. Urmați întocmai instrucţiunile pompierilor. Nu luati inițiative pe cont propriu, căci vă expuneţi unor pericole inutile. Atenție! În caz de incendiu, este interzisă folosirea lifturilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *