Vor să se termine cu „voyage-urile”

Iurie Toma PLDM Ungheni 5 iunie„Ce a adus preşedintele raionului Ungheni din Olanda?”. Este întrebarea care i-a pus-o consilierul raional PL, Maria Buruiană, preşedintelui Iurie Toma la şedinţa Consiliului raional din 25 octombrie curent. „Ne-am învăţat, ca de fiecare dată cînd plecăm undeva, tot să aducem cîte ceva”, a fost replica preşedintelui.
Iurie Toma însă a explicat cum a ajuns în Olanda. Se ştie că oraşul Ungheni, în comun cu Cancelaria de Stat şi PNUD, au elaborat un proiect de lege, care prevede atribuirea statutului de municipiu Ungheniului. Preşedintele raionului Ungheni a făcut parte din comisia ce a lucrat asupra proiectului respectiv.
Astfel, la invitaţia Guvernului Olandei şi a Universităţii „Erasmus” din Rotterdam, în perioada 2 – 6 octombrie, dînsul a fost într-o vizită de studiu, unde a participat la cinci ateliere de lucru.
„Voi pregăti un raport în scris despre vizitele mele în Olanda şi Finlanda. Сine va mai avea întrebări, le voi răspunde”, a spus Iurie Toma.
Dînsul a evitat să răspundă şi la o altă întrebare a Mariei Buruiană: „Din banii cui a fost efectuată vizita în Olanda?”, limitîndu-se doar să le mulţumească acelor consilieri care au grijă de banii publici.
„Haideţi să ne corectăm pe viitor”, a propus liderul fracţiunii PCRM din Consiliul raional, Haralambie Chirilov. A se corecta pe viitor, potrivit dînsului, înseamnă că preşedintele raionului să aibă atribuţia de a numi unele persoane în delegaţii, dar, totodată, să vină şi cu un deviz de cheltuieli care să fie aprobat de consiliu. În aceeaşi ordine de idei, şi un alt consilier comunist, Ion Filimon, a venit cu o propunere: „Dacă are de gînd cineva să plece peste hotare, atunci să plece la o stagiere, care i-ar fi de folos în activitatea sa. În rest, sînt categoric împortivă ca, în situaţia financiară precară în care se află raionul Ungheni, să începem cu voyage-urile. Nu reuşeşete avionul să aterizeze din Finlanda, că urcăm în altul şi plecăm în Olanda. Trebuie să terminăm cu aceste călătorii şi să începem să rezolvăm problemele raionului”.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *