Vor cîştiga din vinul pe care-l produc

Nisporeni vinPrimul lot de vin îmbuteliat de elevii Şcolii Profesionale din Nisporeni ar putea contribui la majorarea salariilor pentru profesorii care predau la specialitatea vinificaţie. Cel puţin, asta îşi doreşte directorul şcolii, Dumitru Lupei, relatează Publika.md.
În prezent, aici se îmbuteliază vinul de anul trecut. Elevii, studiind tehnologia de prelucrare a vinului, încearcă să transpună  în practică toate cunoştinţele obţinute. Vinul e de calitate înaltă, susţin specialiştii. Planurile sînt mari. În acest an, urmează să fie vîndute peste 20 de mii de litri de vin.
O parte din banii obţinuţi va fi investită în utilaj tehnic. “Ne propunem nişte strategii care, odată implementate, ne-ar aduce venit. Dacă vom reuşi, angajaţii acestei întreprinderi vor beneficia de salarii din contul extrabugetar”, a declarat Dumitru Lupei.
Fabrica de vin din cadrul Şcolii Profesionale Nisporeni activează din 2009, după ce Guvernul Austriei a susţinut această idee cu 350 de mii de euro.
De notat că în acest an se preconizează şi primul lot de vinuri pentru export. Este vorba de 600 de sticle pentru o companie din China.
O sticlă de vin, îmbuteliat la fabrica din cadrul Şcolii Profesionale din Nisporeni, va costa între 60 şi 100 de lei.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *