VIDEO | Li s-a făcut milă de copii

ajutor pentru copii din satul Gherman, Ungheni
Captură: jurnaltv.md

Cazul celor trei copii din raionul Ungheni, care vor rămâne practic pe drumuri, după ce mama lor le-a ucis tatăl cu lopata, a sensibilizat telespectatorii Jurnal TV. În urma reportajului difuzat acum două zile, câţiva locuitori ai capitalei au decis să pună mână de la mână ca să ajute micuţii, care supravieţuiesc într-o sărăcie extremă. Aceştia le-au adus hăinuţe, jucării, dulciuri, produse alimentare şi bani. Deşi a lăsat copiii fără tată, oamenii cred că femeia nu poate fi condamanată, pentru că cei trei băieţi au nevoie de mângâierea mamei.
Pentru câteva clipe, cei trei copii din satul Gherman, raionul Ungheni au uitat de nenorocirea lor. Era şi de aşteptat în condiţiile în care aceştia niciodată nu a avut jucării, iar cel mai mare deliciu pentru ei a fost magiunul. Când au văzut cutiile cu bunătăţi, micuţii au început să zâmbească din nou, iar mama a izbucnit în lacrimi.
Mama celor trei copii susţine că nu s-a aşteptat la un asemenea gest. Recunoaşte că micuţii au îndurat multe lipsuri, deoarece soţul ei vindea tot ce se putea din jurul casei pentru aşi cumpăra alcool.
Şi copiii povestesc cu amar în suflet că stăteau flămânzi cu zilele, deoarece tatăl lor cheltuia toţi banii pe băutură şi ţigări. Ori de câte ori revena acasă beat, copiii erau nevoiţi să doarmă pe unde apucau.
În condiţiile în care până acum autorităţile nu au întreprins nimic pentru a ajuta copiii, oamenii care şi-au făcut o pomană cred că este firesc ca măcar acum statul să-şi întoarcă faţa la ei. Băieţii nu cer nimic decât să le lase mama în pace. Se tem că într-o bună zi poliţia o va încătuşa pentru omor.
Precizăm că la începutul acestei săptămâni, Aliona Rusu l-a lovit de câteva ori cu lopata în cap pe soţul ei de 46 de ani. Femeia susţine că bărbatul a încercat s-o omoare, iar ea s-a apărat. Suspecta este cercetată deocamdată în stare de liberate.

Sursa: jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *