Viceminiştrii – la atac

Boris Gherasim
Sursa: vipmgazin.md

A promis drumuri noi, trenuri mai bune și un Prut navigabil


Vești bune a adus la Ungheni, pe 20 noiembrie, Boris Gherasim, viceministrul Transportului și Insfrastructurii Drumurilor. Potrivit dînsului, în următorii doi- trei ani, cetățenii vor avea posibiliatea să circule confortabil pe drum, pe cale ferată, pe apă sau în zbor.

”Nu sînt vise sau aberații”, a accentuat oficialul, subliniind că, începînd cu anul 2014, satele din Moldova vor uita de galoși.

Totodată, a mai spus viceministrul, în următorii doi ani şi călătoriile cu trenul vor fi mai confortabile. Toate trenurile vechi vor fi înocuite cu altele noi, care vor dezvolta o viteză mai mare.

Boris Gherasim nu a uitat nici de transportul naval. „Vom încerca, începînd cu anul viitor, să curățim rîurile Prut și Nistru, astfel ca ele să devină navigabile”, a punctat dînsul.

Oficialul de la Chişinău şi-a încheiat discursul pe o notă optimistă, spunînd că drumarii din toată republica sînt deja pregătiţi, sută la sută, pentru a face faţă iernii care vine.

Ina Landa,
Ungheni

 

Igor Panfile
Sursa: army.md

Apărarea e la nivel, dar mai sînt şi unele probleme

Pînă în anul 2017, vom avea o armată profesionistă, ceea ce însemană că toţi militarii, sută la sută, vor activa în bază de contract. Cel puţin aşa a declarat viceministrul Apărării, Igor Panfile, în cadrul întrevederii sale cu cetăţenii raionului Nisporeni, pe 20 noiembrie curent.

În prezent, potrivit oficialului, circa 55% din întreg efectivul armatei este angajat prin contract.

Referindu-se la încorporarea în rîndurile Armatei Naţionale, Igor Panfile s-a arătat satisfăcut de raionul Nisporeni, care „regulat îşi onorează planul de încorporare”.

Răspunzând la întrebările adresate de cei prezenţi, viceministrul Apărării a menţionat că raţia alimentară a unui soldat e de doar 23 lei pe zi, recunoscînd că e foarte mică. Dînsul a recunoscut de asemenea că mai există în armată şi acel fenomen, numit „dedovşcina”, din care cauză unii tinerii dau preferinţă serviciului de alternativă. Dar, în linii generale, armata dispune de o capacitate bună de apărare şi este în stare să asigure menţinerea unei păci trainice, a concluzionat oficialul.

Grigore Dragan,
Nisporeni

Un viceministru al Agriculturii „îngrijorat”

Cu ocazia Zilei Agricultorului, responsabilii de la Direcţia Raională Agricultură Călăraşi au decis să nominalizeze două persoane din domeniu, pentru a li se acorda distincţii de stat. Mare însă le-a fost mirarea, cînd au auzit că un viceminsitru al Agriculturii, originar de prin părţile călărăşene, s-a arătat nedumerit de faptul că nu a fost consultat personal asupra candidaturilor de la Călăraşi.

Să fie oare o nouă practică a Ministerului Agriculturii sau acest demnitar care, vorbeşte lumea,  şi-a cîştigat funcţia doar graţie carnetului de partid, crede că tot ce mişcă pe la Călăraşi trebuie să-i fie raportat?

Ori poate s-o fi molipsit de la şeful său, ministrul Vasile Bumacov, care-i solicita, nu demult, Preşedintelui Nicolae Timofti, să-i acorde Ordinul Republicii groparului agriculturii din Moldova Andrei Sangheli?

Tudor Josanu, Călăraşi


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *