Viceminiştrii – la atac
A promis drumuri noi, trenuri mai bune și un Prut navigabil
Vești bune a adus la Ungheni, pe 20 noiembrie, Boris Gherasim, viceministrul Transportului și Insfrastructurii Drumurilor. Potrivit dînsului, în următorii doi- trei ani, cetățenii vor avea posibiliatea să circule confortabil pe drum, pe cale ferată, pe apă sau în zbor.
”Nu sînt vise sau aberații”, a accentuat oficialul, subliniind că, începînd cu anul 2014, satele din Moldova vor uita de galoși.
Totodată, a mai spus viceministrul, în următorii doi ani şi călătoriile cu trenul vor fi mai confortabile. Toate trenurile vechi vor fi înocuite cu altele noi, care vor dezvolta o viteză mai mare.
Boris Gherasim nu a uitat nici de transportul naval. „Vom încerca, începînd cu anul viitor, să curățim rîurile Prut și Nistru, astfel ca ele să devină navigabile”, a punctat dînsul.
Oficialul de la Chişinău şi-a încheiat discursul pe o notă optimistă, spunînd că drumarii din toată republica sînt deja pregătiţi, sută la sută, pentru a face faţă iernii care vine.
Ina Landa,
Ungheni
Apărarea e la nivel, dar mai sînt şi unele probleme
Pînă în anul 2017, vom avea o armată profesionistă, ceea ce însemană că toţi militarii, sută la sută, vor activa în bază de contract. Cel puţin aşa a declarat viceministrul Apărării, Igor Panfile, în cadrul întrevederii sale cu cetăţenii raionului Nisporeni, pe 20 noiembrie curent.
În prezent, potrivit oficialului, circa 55% din întreg efectivul armatei este angajat prin contract.
Referindu-se la încorporarea în rîndurile Armatei Naţionale, Igor Panfile s-a arătat satisfăcut de raionul Nisporeni, care „regulat îşi onorează planul de încorporare”.
Răspunzând la întrebările adresate de cei prezenţi, viceministrul Apărării a menţionat că raţia alimentară a unui soldat e de doar 23 lei pe zi, recunoscînd că e foarte mică. Dînsul a recunoscut de asemenea că mai există în armată şi acel fenomen, numit „dedovşcina”, din care cauză unii tinerii dau preferinţă serviciului de alternativă. Dar, în linii generale, armata dispune de o capacitate bună de apărare şi este în stare să asigure menţinerea unei păci trainice, a concluzionat oficialul.
Grigore Dragan,
Nisporeni
Un viceministru al Agriculturii „îngrijorat”
Cu ocazia Zilei Agricultorului, responsabilii de la Direcţia Raională Agricultură Călăraşi au decis să nominalizeze două persoane din domeniu, pentru a li se acorda distincţii de stat. Mare însă le-a fost mirarea, cînd au auzit că un viceminsitru al Agriculturii, originar de prin părţile călărăşene, s-a arătat nedumerit de faptul că nu a fost consultat personal asupra candidaturilor de la Călăraşi.
Să fie oare o nouă practică a Ministerului Agriculturii sau acest demnitar care, vorbeşte lumea, şi-a cîştigat funcţia doar graţie carnetului de partid, crede că tot ce mişcă pe la Călăraşi trebuie să-i fie raportat?
Ori poate s-o fi molipsit de la şeful său, ministrul Vasile Bumacov, care-i solicita, nu demult, Preşedintelui Nicolae Timofti, să-i acorde Ordinul Republicii groparului agriculturii din Moldova Andrei Sangheli?
Tudor Josanu, Călăraşi
Lasă un răspuns