Puteri nebănuite: cele mai sănătoase alimente din lume

cele mai sănătoase alimente din lumeO alimentaţie corespunzătoare este cheia către o viaţă sănătoasă. Iată mai jos o listă a alimentelor minune, ce au proprietăţi incredibile asupra organismului.
Sfecla roşie. Culoarea roşie a sfeclei indică faptul că alimentul este bogat în fitonutrienţi şi betanină ce au proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Pe lîngă aceasta, sfecla conţine cantităţi semnificative de acid folic, vitamina C, fier, fosfor, calciu, magneziu, zinc şi vitaminele B6, B3, B2 si B1.
Fasolea. Datorită fibrelor pe care le conţine, fasolea ajută la păstrarea sănătăţii inimii. Calitatea fibrelor din fasole ajută şi la protejarea împotriva cancerului, şi este un aliat de nădejde al diabeticilor. Este o sursă dietetică de acid folic, şi are, de asemenea, un nivel ridicat de fier, potasiu şi magneziu, care ajută la sănătatea oaselor şi la păstrarea nivelului tensiunii arteriale.
Ceaiul negru este bogat în antioxidanţi şi flavonoide (compuşi chimici ce au activitate antioxidantă, antimicrobiană, anticanceroasă şi antiinflamatorie).
Broccoli (în fotografie) are un nivel ridicat de fibre, este sărac în calorii şi bogat în antioxidanţi, vitamina C şi beta-caroten. Ajută la sănătatea ochilor, previne degradarea musculaturii, protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă, ajută la întărirea sistemului osos şi fortifică sistemul imunitar.
Ghimbirul. Rădăcina de ghimbir poate fi consumată sub formă de ceai sau ca parte a unui fel de mîncare. Acesta poate fi folosit în tratarea migrenelor, durerilor de dinţi, reumatismului, tusei, infecţiilor tractului respirator, durerilor de stomac şi arsurilor.
Migdalele sînt o sursă importantă de proteine, fibre, grăsimi sănătoase, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Sînt foarte sănătoase, însă trebuie să ai grijă în privinţa cantităţii pe care o consumi, deoarece aceste fructe oleaginoase sînt bogate şi în calorii – încearcă să nu depăşeşti 25 de migdale, cantitate ideală pentru o gustare între mese.
Avocado. Pe lîngă proprietăţile de a crea o senzaţie de saţietate, graţie grăsimilor nesaturate, avocado este o sursă importantă de vitamina C şi E, potasiu şi luteină.
Pe lista alimentelor cu proprietăţi miraculoase dovedite ştiintific se mai numără: chefirul, uleiul de măsline, fisticul, algele de mare, cartofii dulci, caisele, sparanghelul, bananele, busuiocul, piperul negru, orezul negru, morcovii, ardeii iuţi, citricele, usturoiul, mango, măslinele, ceapa, murele, zmeura, varza de Bruxelles şi cireşele.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *