Mai multă lumină la Nisporeni

lumina, Nisporeni„Să fie lumină!”, au strigat într-un glas nisporenenii, pe 24 octombrie curent. Şi a fost lumină. Într-o clipă, ca prin minune, 130 de corpuri de iluminat stradal, nou-nouțe, s-au aprins, vărsînd lumină peste orașul Nisporeni.
De acum încolo, localnicii nu se vor mai teme să iasă din casă în orele tîrzii. În plus, odată cu instalarea și reînnoirea sistemului de iluminat stradal, Nisporeniul a căpătat o altă viață, dar și un alt aspect. Însuşi primarul Ion Gangan a rămas surprins de frumuseţea localităţii pe timp de noapte. „Orașul are un relief semi-muntos care, în bătaia luminilor de noapte, arată extraordinar”, ne-a spus dînsul.
În acea zi de 24 octombrie, au avut ocazia să admire Nisporeniul iluminat și prim-ministrul Vlad Filat, alături de Ambasadoarea Suediei în R.Moldova, Ingrid Tersman, și reprezentantul ONU, Nicola Harrington-Buhay. Cu toţii au venit aici, pentru a participa la marele eveniment.
Realizarea proiectului de iluminare a patru străzi din Nisporeni a fost posibilă, graţie unui sprijin acordat de Națiunile Unite și Guvernul Suediei. Per total, proiectul respectiv a costat 400 mii de lei.
Potrivit primarului Ion Gangan, toate cele 130 de corpuri de iluminat sînt econome, ceea ce va  permite primăriei să economisească lunar cîte opt mii de lei. De notat că lumina publică a ajuns și în unele cartiere ale Nisporeniului, care niciodată nu au mai fost iluminate.
În acelaşi timp, primarul de Nisporeni s-a declarat conștient de faptul că mai este mult de lucru, pentru ca întreg oraşul să fie iluminat.
La ora actuală, din cele 130 de străzi sînt iluminate doar 30. „Mi-aș dori ca lumina să ajungă la poarta fiecărui nisporenean, dar, la moment, nici posibilitățile tehnice, nici cele financiare, nu ne permit acest lucru”, a spus dînsul.
Cu toate acestea, Ion Gangan a dat asigurări că orice inițiativă care va parveni de la cetățeni în ceea ce priveşte instalarea unui corp de iluminat stradal va fi susținută de către administrația locală, acolo unde este posibil.

Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *