La studii în România

Cristofor CodreanuViceprimarul de Ungheni, Cristofor Codreanu s-a aflat, în perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, într-o vizită de studiu în Romania, alături de alţi 11 primari şi viceprimari din R. Moldova. Acolo au avut întîlniri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale din București, Pitești, Topoloveni, Rîmnicu-Vîlcea. Au vizitat şi o comună – Vulcana-Băi.
Subiectele puse în discuţie au fost utile şi interesante, un accent important fiind pus pe strategiile locale de dezvoltare, planificarea şi execuţia bugetară,  proiectele de investiţii și activitatea serviciilor publice, relațiile cu cetățenii, transparența decizională și accesul la informațiile de interes public.
Oficialul unghenean a luat cunoştinţă de activitatea administraţiei publice locale din România, de organigramele primăriilor, de  proiectul ”Excelenţă în managementul municipal”, de  serviciile de informare a cetățenilor din cadrul primăriilor.
De notat că această vizită a avut loc, graţie Proiectului de susţinere a autorităţilor locale din R. Moldova, finanţat de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *