Grigore Drăgan împreună cu „Expresul” sub cușma lui „Guguță”

Grigore Drăgan împreună cu „Expresul” sub cușma lui „Guguță”Chiar în prima zi a lunii curente, ”Expresul” a împlinit cinci ani, o vîrstă potrivită pentru a merge la grădiniță, în grupa pregătitoare. Așa am şi făcut vinerea trecută, cînd, împreună cu un prieten drag al redacției, cunoscutul epigramist și umorist, Grigore Drăgan din Nisporeni, membru al Uniunii Scriitorilor din R.Moldova, am pornit în lumea copilăriei, acolo unde peste 300 de micuți încap sub o singură cușmă, cea a lui Guguță, la grădinița cu același nume din Ungheni.
Încărcați cu o desagă de surprize pentru pici, am poposit la grădiniță. Copilașii așteptau de dimineață, nerăbdători, să dea ochii cu primul scriitor ce le pășea pragul instituţiei. „Este o onoare pentru noi să vă avem în ospeție, stimate Grigore Drăgan”, i s-a adresat Emilia Cucuruzac, directoarea grădiniței ”Guguță”. Dînsa a ţinut să sublinieze că venirea scriitorului la Ungheni a făcut-o să se simtă mai aproape de casa părintească. Or, Emilia Cucuruzac are  rădăcini nisporenene, care se trag din satul Brătuleni.
Și, așa cum îi stă bine unui umorist, Grigore Drăgan a ținut micii spectatori, aproape o oră, cu gurile pînă la urechi, povestindu-le tot felul de istorioare hazlii. Dînsul însă a venit şi înarmat pînă-n dinți cu ghicitori, una mai interesantă decît alta, scrise de însuși epigramistul și adunate într-o carte cu titlul „Ghicitori pentru minori”.
În acea zi, sărbătoarea a fost înfrumusețată și de un program artistic de clounadă pentru micuți, prezentat de Angela Trifon de la Chișinău, invitată și ea cu această ocazie la grădinița ”Guguță” de către Grigore Drăgan.
La finele întîlnirii, picii nu l-au lăsat pe noul lor prieten, nenea Grigore, să plece fără ca să le mai lase pe cărțile aduse în dar și autograful său. Oaspetele nisporenean a promis la despărțire că va reveni cu drag la grădinița ”Guguță”, unde învață cei mai cuminți copii din lume.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *