Beaucarnea, descriere și îngrijire

Beaucarnea, floare, planta, ieftin, utilMai mult o curiozitate decît ceva frumos, această plantă este însă foarte utilă, în cazul în care aveţi nevoie de un exemplar înalt, care nu cere prea multă atenție. Baza umflată ca un bulb înmagazinează apă, astfel că o uscare întîmplătoare a rădăcinilor nu va produce stricăciuni. Panașul din frunze lungi, ca niște panglici, dă plantei numele popular ”coadă de ponei”.
Cînd se dezvolt,ă poate atinge tavanul. În vînzare, de obicei, poate fi găsită doar specia Beaucarnea recurvata. Ea crește încet, dar cu timpul tulpina va atinge pînă la doi metri înălțime, iar baza va fi umflată ca un bulb uriaș.
Planta are nevoie de lumină puternică și soare, astfel că cel mai potrivit loc e la o fereastră orientată spre sud. Preferă atmosfera caldă, vara putînd fi scoasă afară. Temperatura optimă este cuprinsă între 18-24 de grade C.
Solul are nevoie de un pămînt cu drenaj bun. Poate fi preparat din părți egale de pămînt, perlit și nisip, sau din pămînt pentru cactuși și perlit.
Transplantarea se poate face o dată la cîțiva ani, deoarece creșterea plantei este lentă. Udarea se face cînd pămîntul este uscat bine, deoarece Beaucarnea suportă mai degrabă o atmosferă uscată decît prea multă apă. Nu lăsați niciodată apa în farfurioară. Iarna udarea se suspendă, deoarece planta supraviețuiește pe baza apei înmagazinată în partea dilatată a tulpinii.
Cel mai bun fertilizator este îngrășămîntul pentru cactuși, pe care îl puteți administra din primăvară pînă-n toamnă.
Condiții de iernare. Iarna mențineți cît e posibil o temepratură de 12-13 grade. Temepratura minimă suportată de plantă este de 10 grade C. În această perioadă, planta se află într-o stare de repaus.
Dacă ați observat că frunzele plantei au devenit galbene, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să-i găsiți un loc mai luminos, iar excesul de apă poate duce la putrezirea rădăcinilor.
Beaucarnea este o plantă de apartament exotică, deosebită, cu un efect special în locul unde este amplastă, recomandată de designeri pentru un interior modern și elegant, nepretențioasă din punct de vedere al întreținerii. Frunzele uscate se îndepărtează.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *