A venit la Călăraşi să vadă cum se implemetează legile

Marian Lupu

Marian LupuSe pare că tot mai mult adie a alegeri şi pe la Călăraşi. După ce duminică, 4 noiembrie, Partidul Liberal a convocat o şedinţă a consiliului său raional, pe 5 noiembrie, la Călăraşi, a sosit preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.
Oraşul a fost împînzit de poliţişti, iar sala mare a Consiliului raional devenise  neîncăpătoare pentru cei adunaţi cu migală şi rîvnă de către responsabilii raionali.
Marian Lupu a venit cu un întreg alai de oficiali din Chişinău. În discursul său, dînsul s-a axat pe cîteva domenii mai importante, după părerea lui, cum ar fi: învăţămîntul, sistemul de sănătate, finanţele publice şi protecţia socială. Aşa cum ne-a obişnuit deja, Marian Lupu a avut, şi de data aceasta, şi o viziune proprie, care „uneori diferă de cea a colegilor legiuitori şi a AIE”- expresia îi aparţine.
Astfel, referitor la reforma în învăţămînt, drept replică la unele oibservaţii ale celor din sală despre gafe mari în reorganizarea instituţiilor şcolare din raion, el a declarat: „Spre regret, uneori la noi se iniţiază şi se promovează reforme de dragul reformelor”. Vorbind despre protecţia socială, el a reiterat o idee mai veche a Partidului Democrat cu privire la modificarea principiului de indexare a pensiilor. Referindu-se la schimbările produse în modul de acordare a ajutoarelor sociale pentru cei defavorizaţi, oficialul a subliniat că acestea sînt benefice şi mai echitabile decît vechiul sistem de compensaţii nominative.
Apropo, aceste schimbări au tulburat foarte mult spiritele în rîndurile celor peste 700 de mii de pensionari şi alţi beneficiari de ajutor din partea statului.
Deşi nu a pronunţat niciodată, în discursul său, titulatura partidului pe care-l conduce, el a lăsat, foarte abil, să se întrevadă poziţia acestuia pe anumite probleme din societate.
De notat că Marian Lupu, chiar din start, a explicat scopul venirii sale la Călăraşi: să se documenteze asupra modului în care se aplică legile adoptate în Parlament. „Acestea, în marea lor majoritate, sînt bune, dar se aplică în practică foarte  nehotărît”, a opinat dînsul. Oficialul a mai spus că va avea întîlniri cu alte colective şi factori de răspundere din raion, „pentru a vedea ce încurcă la implementarea cadrului legislativ, asupra căruia Parlamentul lucrează permanent şi destul de efectiv”.
Tudor Josanu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *