Slăbiciuni faţă de… dame

La fraţii Morcodeanu, faţă-n faţă cu damele.
În fotografie: La fraţii Morcodeanu, faţă-n faţă cu damele.

De tre ani, fraţii Petru şi Nicolae Morcodeanu din Vărzăreşti, Nisporeni se dau în vînt după dame, fiind îndrăgostiţii lulea de ele. De fapt şi la modul serios, ei sînt îndrăgostiţi de jocul de dame,  organizînd la ei acasă turnee amicale, competiţii de tot felul.
Şi duminica trecută, în pofida timpului posomorît, în curtea casei părinteşti a fraţilor Morcodeanu s-au întrunit numeroşi amatori ai jocului de dame, dragostea cărora a fost apreciată de arbitrul Alexei Tîmbur, îndrăgostit şi el al naibii de cele 64 de pătrăţele.
Fraţii Morcodeanu – doi bărbaţi înalţi, bine făcuţi şi înzestraţi din plin cu simţul umorului, deşi  locuiesc în afara Moldovei, Nicolae – la New York (SUA), iar Petru – în Kiev (Ucraina), vin cu regularitate acasă pentru a se mai juca niţel cu damele şi a le propune şi altora acelaşi lucru.
Deci, după 10 runde disputate, au fost identificaţi învingătorii. Cu adevărat, acasă şi pereţii te ajută: Petru Morcodeanu a acumulat cel mai mare punctaj şi s-a clasat pe locul I, el fiind urmat de nisporeneanul Ion Guidea şi vărzăreşteanul Alexei Tîmbur.
Şi, pentru că e toamnă, iar turneul a fost destul de încordat, la final cu toţii au savurat cîte un păhăruţ de tulburel, produs cu multă dragoste de gazde. Astfel, cei prezenţi au îmbinat în mod iscusit utilul cu plăcutul.
Înainte de a pune ultimul punct, folosindu-mă de prilej, voi să exprim, în numele tuturor participanţilor la turneu, sincere mulţumiri fraţilor Morcodeanu  pentru  primirea călduroasă, atmosfera  prietenoasă şi desfăşurarea competiţiei la cel mai înalt nivel.
Grigore Drăgan
martor ocular al evenimentului


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *