Primarilor nisporenenei li s-a reamintit: “Paza bună trece primejdia rea”

Primaria Nisporeni
Sursa: primarialugoj.ro

În primele opt luni ale anului curent, în raionul Nisporeni n-a fost înregistrat nici un caz de huliganism, jaf sau omor în rîndurile minorilor. În schimb, au fost înregistrate 17 cazuri de infracţiuni mai puţin grave, iar 27 de minori au fost luați în evidența Secției Minori și Moravuri a Comisariatului de poliție Nisporeni.
„Chiar dacă situația la moment nu este foarte alarmantă, misiunea noastră e de a preveni și în continuare apariția unor cazuri de infracțiuni în rîndurile minorilor sau comise de către aceştia”, a subliniat vicepreşedintele raionului Nisporeni, Ion Munteanu.
Edilul a ținut să accentueze că există, totuşi, motive de îngrijorare, mai ales în localitățile unde nu funcționează consiliile locale pentru protecția dreptului copilului. De notat că acestea au fost create în cadrul primăriilor cu scopul de a preveni situațiile de risc la care se expun minorii. „Cu părere de rău, la momentul actual, doar patru primării au anunțat despre funcţionarea unor astfel de consilii”, a precizat dînsul, menționînd, în acest sens, primările: Grozești, Bălăurești, Cristești și Zberoaia.
Vicepreședintele Ion Munteanu le-a sugerat primarilor să nu ignore importanța subiectului respectiv, deoarece, vorba ceea: „Paza bună trece primejdia rea”.
 Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *