Prețuri mari la produse lactate

produse lactate
Sursa: arq.ro

Produsele lactate pe piața din Ungheni s-au transformat în mari delicatese. Volumul acestor produse este destul de mare, însă cererea e cam mică datorită prețurilor mari la aceste produse. Pentru a procura 1 kg de brînză de vaca ți 1 litru de smîntînă trebuie să ai în buzunar macar 70 lei. Brînza de vacă închegată te va costa 55,00 lei/kg; 1 kg de unt de casă costă 55,00 lei/kg, smîntînă – 30,00 lei. Costul unui kg de brănză de oi este de 75,00 lei. Oferta de brînză de oi pe piață este mică datorită secetei din vara acestui an.
Mărimea medie a minimului de existență în trimestrul 2, anul 2012 a constituit 1455,10 lei, fiind la nivelul trimestrului precedent (1455,70). Comparativ cu trimestrul 2, anul 2011 minimumul a scăzut cu 3,2% în condițiile în care Indexul Prețurilor de Consum la produsele alimentare a constituit 101,9%. (www.statistica.md).
Conform opiniei operatorilor de piață prețurile la produsele lactate se vor majora, datorită faptului că gospodarii sacrifică vitele, deoarece nu au asigurare hrană pentru ele pe perioada de iarnă.
Sursa: Agroinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *