Poștașii din Pîrlița își vor sărbători ziua lor profesională în casă nouă

postas
Sursa: alerg.wordpress.com

Va fi un eveniment deosebit, care se va produce chiar în preajma Zilei mondiale a poștei, consemnată tradițional pe 9 octombrie. După o reparaţie capitală, oficiul poştal din Pîrliţa îşi va redeschide uşile. ”Sperăm să avem oaspeți numeroși și de valoare”, a declarat pentru ”Expresul” Parascovia Chirinciuc, directoarea Centrului de Poştă Ungheni.
Potrivit dînsei, odată cu redeschiderea acestui oficiu poștal, va fi dat startul şi unei activităţi inedite. Este vorba de un punct de acces public la internet, ce va fi deschis datorită unui proiect PAPI, implementat de Ministerul Tehnologiei Informaționale și Comunicațiilor prin intermediul ÎS ”Poșta Moldovei”, în colaborare cu Uniunea Internațională din Telecomunicații. Astfel, oficiul poștal Pîrlița a fost dotat cu trei calculatoare, că pîrliţenii să aibă acces la diverse servicii  on-line, cum ar fi: internet, e-mail, skype.  „Locuitorii din Pîrlița vor fi primii beneficiari din raion ai unui astfel de serviciu”, a accentuat Parascovia Chirinciuc.
În plus, oficiul renovat, avînd o suprafaţă totală de 93 metri pătrați, este prevăzut, pînă la cele mai mici detalii, pentru confortul angajaților, dar și al clienților. Aici vor putea intra chiar şi persoanele cu dizabilităţi, căci a fost amenajată o cale de acces pentru cei ce se deplasează în scaune cu rotile.
În preajma sărbătorii profesionale, și în celelalte oficii poștale din raionul Ungheni s-au desfăşurat lucrări de reparație curentă, ne-a spus Irina Cucoară-Echim, director-adjunct al Centrului de Poștă Ungheni.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *