Oferte tot mai mari de cartofi pe piața din Ungheni

ieftin, util, cartofVolumul de cartofi expuși pe piață spre comercializare este tot mai mare. Cea mai mare cantitate de cartofi este din nordul republicii – Drochia, Briceni. Pe piață se vind și cartofi aduși din România și Polonia. Produsul este de calitate bună, ambalat în saci de plasă de diferite dimensiuni. Cartofii sunt calibrați. Cele mai des întilnite soiuri de cartofi pe piață sunt Condor, Romano, Irga, Impala, etc.
Prețurile de comercializare a cartofilor oscilează între 3,20 si 4,00 lei/kg: Pe piața din Edineț prețul este de 3,50 lei/kg, La Bălți-3,20 lei/kg, Chișinău-3,50 lei/kg, Ungheni-4,00 lei/kg și Cahul-3,80 lei/kg. Comparativ cu perioada similară a anului precedent prețurile s-au mărit la Edineț cu 75%, la Bălți – 6,75, Chișinău – 25%. Ungheni – 33,3%, Cahul – 26,7%. (Detalii : www.agravista.md)
Pe piețele din Ucraina (Lvov și Copani) prețul de comercializare a cartofului este de 0,9 și respectiv 1,50 UAH/kg (1,35 și 2,25 lei/kg). În Polonia (Bronishe) cartofii se vînd cu 0,10 EUR/kg echivalent cu 1,58 lei/kg.
Lîind în considerație condițiile anului și recolta mică la hectar a cartofului, prețurile de comercializare vor crește. Operatorii de piață susțin că prețurile se vor majora odată cu apariția pe piață a volumelor tot mai mari de cartofi importați.
Sursa: AGROinform, Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *