Milioane de lei au pornit spre Ungheni

Primaria orasului UngheniPeste 11 milioane de lei vor fi asimilate, la acest sfîrşit de an, de către primăria Ungheni. Banii, în marea lor majoritate, proveniţi de la Fondul de Investiţii Sociale din Moldova şi Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, vor fi utilizaţi la reparaţia unor străzi din oraş şi, respectiv, la reparaţia Palatului culturii.
Pe 21 septembrie, primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a semnat un acord de grant cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova privind finanţarea subproiectului „Reparaţia unor porţiuni de drum din oraşul Ungheni”, valoarea totală a căruia este de 6.538.396 lei. Contribuţia primăriei va fi de circa 2 milioane de lei. Astfel, vor fi reparate capital străzile Bernardazzi şi Hasdeu. „Drumul renovat va permite fluidizarea traficului în zona pieţei din regiune şi va crea condiţii mai bune atît pentru pietoni, cît şi şi pentru conducătorii auto. Totodată, va permite prestarea unor servicii de calitate de către transportul public”, a menţionat primarul.
În aceeaşi zi de 21 septembrie, a fost semnat şi contractul achiziţional cu Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, care prevede finanţarea unui proiect privind reparaţia Palatului culturii din Ungheni, în valoare totală de 3.998.400 lei. Graţie acestor bani, va fi efectuată reparaţia capitală a comunicaţiilor inginereşti (apeduct, canalizare, electricitate), a sălilor de sport şi de dans, a sălii mici de spectacole, vor fi restabilite grupurile sanitare. Toate acestea vor permite, ulterior, transformarea Palatului culturii din Ungheni într-un centru cultural multifuncţional de importanţă regională, a remarcat Alexandru Ambros.
Apropo, la 6 iunie 2007, Vladimir Voronin, pe atunci preşedinte al R.Moldova, fiind într-o vizită de lucru la Ungheni, a promis 20 de milioane de lei pentru reparaţia capitală a Palatului culturii,  construcţia căruia a început pe vremea cînd domnia sa era preşedinte al executivului raional Ungheni. Dar, după pierderea suferită la Ungheni de către comunişti în alegerile locale din 2008, Voronin s-a răzgîndit.
Implementarea celor două proiecte va începe în cel mai scurt timp.

Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *