Dansatorii ungheneni aplaudați în Palatul național din Chișinău

Studioului de dans  modern ”Mega Dance” , UngheniSute de spectatori, printre care şi înalte oficialităţi, au aplaudat prestaţia tinerilor dansatori ungheneni, membri ai Studioului de dans  modern ”Mega Dance” de la Palatul culturii din Ungheni, în cadrul unui spectacol de excepţie cu genericul: „10 ani – o echipă”, organizat de Federația dansului modern și de estradă din Republica Moldova (FDMEM).
Evenimentul a avut loc pe 20 octombrie la Palatul național ”Nicolae Sulac” din Chișinău şi a fost prilejuit de aniversarea a zecea de la fondarea FDMEM. „Este una dintre primele noastre evoluţii pe o scenă atît de mare şi atît d eimportantă. În plus, noi vom deschide, în această seară, programul festiv al colectivelor de copii. De aceea şi emoțiile sînt foarte mari”, a declarat, înainte de concert, Liubov Bereghici, conducătoarea Studioului ”Mega Dance”.
Copiii au prezentat dansul în stil de balet ”Cutiuța muzicală”, culegînd aplauzele celor prezenţi în sală. Liubov Bereghici a specificat că participarea unghenenilor la eveniment s-a datorat faptului că studioul, de doi ani, este membru al FDMEM și împărtășește aceleași idei de dezvoltare și promovare a dansului modern în rîndul tinerilor pasionați de frumos.
Concertul a întrunit zeci de cluburi de dans din republică și sute de dansatori, unul mai talentat decît altul. Spectatorii au avut şansa să admire diverse stiluri de dans, printre care: hip-hop, disco, tehno,dance show, brake dance, balet. Toate la un loc au creat o adevărată explozie de culori, admirată de publicul adunat în sală.
Tot în cadrul sărbătorii au fost menţionaţi toți conducătorii cluburilor de dans, care formează marea familie a Federației de dans modern și de estradă din Moldova. La eveniment a fost prezent Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, dar și președintele Organizației Internaționale de dans modern și de estradă, Franco Ventura, secretarul general al aceleiaşi organizaţii, Leandro Senesi. Oficialii le-au urat dansatorilor moldoveni să reprezinte și în continuare cu brio Republica Moldova pe arenele internaționale, așa cum au făcut-o în ultimii zece ani, cînd au reușit să adune aproape două sute de medalii la diverse competiții internaţionale şi naţionale.
De notat că Federația de dans modern și de estradă din Moldova a fost înființată la 18 octombrie 2002 și întrunește în prezent 60 de colectiveşi peste 3000 de dansatori din țară. Din anul 2005, FDMEM a devenit membră a Organizației internaționale de profil.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *