Autoritățile planifică să finalizeze construcția gazoductului Ungheni-Iași în noiembrie 2013

Gazoductul Ungheni-IaşiÎn cadrul întrevederii de astăzi, 15 octombrie, dintre premierul Vlad Filat și președintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale a României, Gheorghe Duțu a fost abordat subiectul ce ține de construcția gazoductului Ungheni-Iași.  
Gheorghe Duțu i-a prezentat premierului Vlad Filat graficul elaborat de partea română pentru realizarea lucrărilor pe teritoriul său. „Noi ne propunem ca executarea lucrărilor să înceapă în luna februarie și să fie finalizată pînă în luna noiembrie a anului viitor. Planificăm ca, în aproximativ 30 de zile, să anunțăm licitația pentru a selecta executorul, iar o perioadă de șapte luni de zile este suficientă pentru realizarea lucrărilor”, a spus oficialul român.
Premierul a precizat că Republica Moldova a realizat deja etapele necesare în conformitate cu angajamentele din Declarația comună în domeniul energetic din 17 iulie 2012. Vlad Filat a spus că au fost elaborate documentele tehnice necesare pentru realizarea proiectului, a fost selectat traseul pentru construcția gazoductului pe teritoriul țării noastre și a fost realizată procedura de achiziție a terenurilor.
„Au fost făcuți pași concreți pînă acum și trebuie să începem cît mai curînd realizarea lucrărilor de construcție a gazoductului. Pentru noi este foarte important acest proiect”, a spus Vlad Filat.
La întrevedere a mai participat și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurca.
Sursa: politik.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *