Au venit acolo unde oamenii sînt pregătiţi să asculte

Societatea Internațională a Dreptului Omului – Secția din R. Moldova (SIDO-SRM). La începutul săptămînii trecute, la Ungheni s-au desfășurat două seminare, avînd ca temă: ”Rolul autorităților publice și societății civile în susținerea femeilor și tinerilor”.  Acestea au fost  inițiate de Societatea Internațională a Dreptului Omului – Secția din R. Moldova (SIDO-SRM).
Organizatorii şi-au propus astfel să stabilească o colaborare eficientă atît cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, cît şi cu cei ai societăţii civile, pentru prevenirea HIV/SIDA în rîndurile tinerilor și femeilor. S-a vorbit despre necesitatea unui plan de acțiuni comune privind  îngrijirea femeilor și tinerilor care trăiesc cu HIV/SIDA, despre particularitățile de integrare a acestora pe piața muncii, despre apărarea drepturilor lor.
Pe toată durata seminarelor, un grup de experți din R. Moldova și Germania şi-au împărtășit experiența lor în acordarea unor servicii celor infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA. O atenţie sporită s-a acordat necesităţii schimbării comportamentului comunității față de aceşti oameni. ”Ne-am dorit să abordăm aceste subiecte, în primul rînd, acolo unde oamenii sînt mai pregătiți să asculte. Sper ca, în baza experienței acumulate la Ungheni, să putem face un plan de lucru și pentru alte localități în care vom merge cu aceleași seminare”, a declarat Liubov Nemcinova, președinta SIDO-SRM. Dînsa s-a arătat ferm convinsă că astfel de activități sînt benefice pentru sensibilizarea și educarea populației. Per ansamblu, SIDO-SRM îşi propune să desfășoare în republică 20 de astfel de seminare.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *