Au învăţat să păşească pe treptele invidiei albe

colegiu de medicina Ungheni
În fotografie: La finele discuţiei, într-un cerc al încrederii în sine

Nesiguranţa şi insuccesul nu îşi vor mai găsi locul în vocalubarul elevilor de la Colegiul de medicină din Ungheni. Şi asta, inclusiv datorită ziarului „Expresul”. Mai exact, datorită Alei Mutilică, specialist servicii la Biblioteca publică „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, care se îngrijeşte deja de opt luni de rubrica „De la A la Z”.
„Îmi place cum scrie dînsa. Cum primesc „Expresul”, încep să-l citesc din pagina a şasea, de la rubrica Alei Mutilică. De aceea am şi invitat-o la o întîlnire cu elevii noştri: să mai înveţe cîte ceva de la ea”, ne-a spus profesoara Ecaterina Cotici, care a organizat, pe 25 septembrie, o masă rotundă cu genericul: „Nesiguranţa – factor al insuccesului”. Această activitate, a concretizat dînsa, face parte din decada catedrei preclinice, iar scopul este de „a optimiza procesul educaţional prin tehnici şi metode contemporane instruirii formative”.
Timp de o oră, tinerii viitori medici au căutat soluţiile la nesiguranţă şi insucces, dar şi secretele succesului. Răspunsul l-au găsit, aşa cum era şi de aşteptat,  la Ala Mutilică. Cu toţii au rămas entuziasmaţi de sfaturile şi opiniile dînsei. „Mi-a plăcut mult ceea ce am auzit astăzi. Am învăţat de la Ala Mutilică că există invidie albă şi neagră, că un om bun poate să devină un medic bun, iar un om rău – doar un medic rău”, a remarcat Marcela Mahu, elevă la colegiu, după care a concluzionat: „Deci, să avem curaj şi să păşim pe treptele invidiei albe, ca să ajungem lucrători medicali buni”.
Şi Ala Mutilică, la rîndul ei, a rămas impresionată de masa rotundă, organizată la colegiu, dar şi de pregătirea elevilor de aici. „Mi-au plăcut foarte mult copiii, sînt bine informaţi, vorbesc corect şi au o gîndire pozitivă. Nu cred că aceşti tineri au o nesiguranţă sau vor avea insuccese în viaţă. Chiar mi-aş dori să ştiu cine vor ajunge şi unde vor ajunge”, a menţionat Ala Mutilică.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *