VIDEO | 7 km pe jos, pînă la școală

pe jos la scoala
Captură: jurnaltv.md

La sfârşitul lunii martie a acestui an v-am prezentat dorinţa arzătoare a unsprezece copii de a face carte din satul Veveriţa, raionul Ungheni. De douăzeci de ani copii din acest sat fac naveta din satul natal spre şcoala din Bahmut, care se află la şapte km distanţă. În urmă cu cinci luni, primarul de Veveriţa a promis că o să rezolve problema copiilor, echipa Jurnal TV a făcut o vizită elevilor ca să vadă autobusul în care se plimbă aceştea.
Prima zi de şcoală pentru copiii din Veveriţa a început la fel – merg pe acelaşi drum, în acelaşi tempo, treziţi la ora şase dimineaţa.
Natalia Lişciuc îşi duce fetiţa la grădiniţă cu căruţa în fiecare dimineaţă. Drumul e prea greu pentru un copil de şase ani. Femeia mai are totuşi încredere că primarul se va ţine de promisiunea făcută în martie.
În două- trei zile, copiii din Gara Bahmut, satul vecin, care se află la o distanţă de 3 km de şcoală, vor beneficia de un autobuz, acesta însă nu va trece prin Veveriţa, primarul comunei n-a depus destul efort pentru acest lucru.
L-am găsit pe primarul comunei la careul unei alte şcoli, cea din Hîrceşti, unde se lăuda cu reuşitele obţinute în acest an.
Cei unsprezece copii din Veveriţa vor continua şi acum, dupa 21 de ani, tradiţia de a merge pe jos în alt sat pentru a face carte.

Sursa: jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *