Tot mai aproape de statutul de municipiu

Primăria, Ungheni, municipiuUrmare a adresărilor Consliului orăşenesc şi Primăriei Ungheni, Cancelaria de Stat a instituit un grup de lucru, format atît din reprezentanţi ai administraţiei publice locale, cît şi ai Guvernului, pentru a elabora un proiect de lege privind statutul oraşului Ungheni. Primele şedinţe ale acestui grup deja au avut loc.
Primăria Ungheni are sarcina de a elabora un concept de municipiu. “E o sarcină grea”, a subliniat primarul Alexandru Ambros. Dar nu imposibilă. Deja au fost contractaţi experți naţionali, care lucrează asupra conceptilui. “Eu calific acordarea statutului de municipu Ungheniului ca pe un proiect care trebuie elaborat și cîștigat”, a menţionat primarul, după care a punctat: “Prim-ministrul nu a uitat de promisiunea sa”.
Exact cu un an în urmă, la Zilele oraşului Ungheni, Vlad Filat a promis că va face tot posibilul ca oraşului Ungheni să i se confere statutul de municipiu, ceea ce ar însemna o autonomie, inclusiv financiară, mult mai mare.
Într-un interviu acordat recent Agenţiei MOLDPRES, premirul a declarat: “Oraşele Cahul, Ungheni, Orhei şi Soroca trebuie să aibă statut de municipiu”, atît din punct de vedere geografic, cît şi din punct de vedere social-economic. Mai mult ca atît, potrivit lui Vlad Filat, atribuirea acestui statut  unor oraşe de importanţă naţională va fi benefică “pentru dezvoltarea unor poli de creştere economică”.
“Demersurile autorităţilor locale din aceste oraşe, făcute în strictă conformitate cu norma legală, vor găsi susţinerea necesară în cadrul Guvernului Republicii Moldova”, a dat asigurări oficialul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *