Rețete culinare. Cartofi umpluţi cu caşcaval

cartofi umpluti
Sursa: bucatarulvesel.blogspot.com

Ingrediente (4 porţii):
Un kg cartofi, trei linguri ulei, două linguri sare de mare, o lingură chimen, şase roşii, o legătură de ceapă verde, 150 gr caşcaval, piper.
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 200 de grade. Se spală cartofii şi se taie jumătăţi. Se tapetează cu aluminiu o tavă, apoi se unge cu ulei, se presară sare şi chimen. Cartofii se pun pe această folie cu suprafaţa tăiată în sus şi se ung cu restul de ulei. Se presară cu sare şi chimen şi se coc timp de circa 50-60 minute. Între timp se spală roşiile, se curăţă, se taie felii, se sărează şi se pipărează. Se spală ceapa verde, se scutură şi se păstrează cîteva fire, restul se taie rondele. Cu cinci minute înainte de a fi gata, jumătatea din cantitatea de cartofi se acoperă cu felii de caşcaval şi roşii şi se coc în continuare. Apoi se presară deasupra rondele de ceapă verde şi se pun peste ele restul de jumătăţi de cartofi. Cartofii copţi se servesc calzi şi se ornează cu fire de ceapă verde.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *