Piața varzei la Ungheni

varza timpurie
Sursa: victorvis55.blogspot.com

Oferta de varză expusă spre comercializare pe piața din Ungheni este medie. Varza este calitativă, de diferite mărimi și soiuri: Chessma F1, Zolusca, Resistor F1, etc. Varza este calibrată și ambalată în saci de plasă. Comercializează atît producătorii, cît și intermediarii, care vînd varză adusă de la bazele angro din Chișinău și din România.
Prețul de comercializare a varzei oscilează între 8,00-10,00 lei/kg. Cea mai micuță căpățină de varză poate fi cumpărată cu 6,00-7,00 lei/kg. Prețul de comercializare a varzei este de 3,3 ori mai mare ca anul precedent pe 1 septembrie. Această situație este caracteristică și pe celelalte piețe monitorizate din republică. (Detalii : www.agravista.md)
Fermierii din Ucraina și Rusia comercializează varză de 3-3,5 ori mai scump decît în aceiași perioadă a anului trecut. Cererea la acest produs este cu mult mai mare ca anul trecut, însă varza de calitate este mai puțină.
Producătorii de legume susțin că volumul de varză se micșorează, iar varza în cîmp este afectată de căldurile excesive din vara acestui an. Varza de toamn va fi măruntă și puțină. Conform analizei preliminare efectuate de Institutul de Economie, Finanțe și Statistică de pe lîngă Academia de Științe a Republicii Moldova seceta anului 2012 a adus prejudicii în agricultură de 1,5 mlrd. lei.
După opinia operatorilor de piață prețul la varză va crește datorită produsului de import, care are tendința de creștere.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *