Jaf în plină stradă la Sculeni. Au fost furați 96 de mii de lei

Tilhari Sculeni
Imagine: mai.md

La finele săptămânii trecute, la Unitatea de Gardă a Comisariatului de poliţie din raionul Ungheni, a parvenit o plângere din partea unei locuitoare din satul Sculeni. Femeia a declarat că în plină stradă i-a fost sustrasă geanta, în care se aflau acte, bani și alte bunuri în valoare de 96 000 lei.
În urma măsurilor operative de investigaţie, întreprinse de angajaţii Direcției generale servicii operative a Departamentului poliție, în conlucrare cu CPr Ungheni, în scurt timp, s-a reuşit identificarea și reținerea suspecților.
Aceștia s-au dovedit a fi: un minor de 17 ani și un bărbat de 24 de ani, domiciliați în aceeaşi localitate cu victima, cel din urmă fiind anterior judecat pentru infracţiuni de același gen.
Poliția a stabilit că suspecții au atacat victima din spate și au deposeda-o de geantă în mod decschis. Victima a încercat să-şi apere cu dârzenie bunurile. Cu toate acestea, tâlharii au reuşit să-i smulgă geanta din mâini și au fugit într-o direcţie necunoscută.
Potrivit declaraţiilor bănuiţilor, după ce au golit geanta de bunuri, au aruncat-o într-o groapă din apropierea satului Sculeni, raionul Ungheni.
În rezultatul percheziționării locuinței minorului, pe care acesta o închiria în capitală, au fost depistate și ulterior ridicate sume bănești în valută: 4.080 lei Românești, 80 euro, 400 lei MDL.
Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, în baza art. 187, al. 4, Cod Penal al RM – “Jaf”.
Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă de la 10.000 la 20.000 lei, sau privaţiune de libertate pe un termen de la 7 la 12 ani privațiune de libertate.
Oamenii legii întreprind în continuare măsuri operative de investigaţii, pentru a stabili complicitatea acestora în săvârşirea altor crime.
Sursa: MAI


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *