Un tînăr avocat prins cu mită la Călăraşi

mită
Sursa: politik.md

Cu o urmărire ca în filmele hollywoodiene s-a încheiat, la finele săptămînii trecute, o operaţiune de reţinere în flagrant a unui tînăr avocat călărăşean, bănuit de luare de mită şi trafic de influenţă,  desfăşurată de către ofiţeriii de la Centrul Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie.
Avocatul a venit la  întîlnirea stabilită cu un scuter, ceea ce le-a dat puţine bătăi de cap celor ce-l aşteptau. După ce a reuşit să primească banii, s-a urcat pe scuter, vrînd să fugă. Spre ghinionul său şi spre norocul celor de la Anticorupţie, tînărul, din grabă şi neatenţie, s-a izbit de un  automobil parcat pe strada Mihai Eminescu din Călăraşi. Imediat l-a abandonat şi a rupt-o la fugă. Alerga atît de iute, încît ofiţerului ce-l urmărea i-a trebuit ceva timp şi efort ca să-l ajungă şi să-l imobilizeze.
Surse din organele de drept călărăşene, care au dorit să rămînă anonime, au declarat că tînârul  avocat, de fapt, ar fi luat banii pentru mama sa, angajată a Procuraturii raionale. Dînsa, cică,  urma să-i scape de puşcărie pe cîţiva hoţi de animale domestice din raion.
Pentru că ar fi cerut o sumă exagerată (se vorbeşte de 200 mii de lei) cei aflaţi sub învinuire s-au adresat Centrului Anticorupţie. A urmat transmiterea banilor marcaţi tînărului avocat, apoi reţinerea acestuia, dar şi a mamei sale. Ambii au fost transportaţi la Chişinău pentru audieri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *