Trafic ilicit de țigări descoperit la P.T.F Sculeni

tigari ascunse, SculeniPolițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, ascunse și nedeclarate, în două autovehicule 6.880  țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
În ziua de 20 august a.c., pe timpul desfășurării unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit cu țigări, pentru valorificarea unor informații aflate în lucru, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra unor autovehicule.
În jurul orei 19.07, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, ieșeanul  Costica I., în vîrstă de 53 ani, conducînd un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în județul Iași.
În urma controlului efectuat, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în aripile spate ale autoturismului, cantitatea de 560 de țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Polițiștii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de contrabandă, deoarece a mai fost depistat în luna martie a acestui an încercînd sa introducă ilegal în România țigări de contrabandă.
Cîteva ore mai tîrziu în același punct s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Ion B., cetățean din Republica Moldova, în vîrstă de 55 ani, conducînd un autovehicul marca Peugeot Expert, înmatriculat în Republica Moldova.
În urma controlului efectuat, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portiera stîngă a autovehiculului, cantitatea de 6.320 de țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Polițiștii de frontieră au luat măsurile legale ce se impun pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele lui Ion B.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *