Orașul Ungheni devine un muzeu în aer liber

tabărade SculpturăPunct final pentru o nouă ediţie a Taberei de sculptură de la Ungheni, a cincea la număr. Evenimentul s-a produs pe 6 august, în preajma scuarului ”Grigore Vieru”, în prezența mai multor oficialități locale, a oamenilor de cultură din oraș, dar și a unui grup de copii de la grădinița „Steluța”.
Prima notă a fost dată de către primarul de Ungheni, Alexandru Ambros. „Această tabără a fost cea mai reușită din toate cîte au fost pînă acum: şi prin amploarea sa, şi prin valoarea lucrărilor efectuate”, a spus dînsul. Totodată, edilul orașului a dat de înțeles că se va încerca identificarea unor surse financiare pentru editarea unui catalog, în care să se regăsească toate sculpturile create pe parcursul celor cinci ediții ale taberelor de sculptură din Ungheni.
Referindu-se la rodul muncii sale și al colegilor săi, sculptorul Ion Zderciuc a menționat că aceste lucrări sînt ca nişte copiii ai lor. Ele au fost realizate cu multă grijă și dragoste. Cu aceleași sentimente de dragoste ei le lasă în dar unghenenilor.
Un oaspete tacit al evenimentului din 6 august a fost Victor Vieru, arhitectul-șef al orașului Ungheni în anii 2004-2006, în prezent șeful unui birou de design și arhitectură din Chișinău. Imediat după festivitate, dînsul a declarat pentru ”Expresul” că este îmbucurător faptul că Ungheniul a cunoscut, în ultimii ani, o creștere culturală semnificativă. ”La spun tuturor: dacă doresc să vadă un muzeu în aer liber, trebuie să vină la Unghenii mei”, a mai adăugat dînsul  vădit emoționat.
La finalul ceremoniei, sculptorii au primit cîte un certificat de participare la Tabără de sculptură, semnat de primarul Alexandru Ambros.
Reamintim că tabăra a purtat un caracter internațional și s-a intersectat cu prima ediție a taberei de pictură. În atelerierele din aer liber au luat naștere 14 sculpturi și 20 de picturi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *