Cînd dimineaţa ta pare că începe prost, nu fi supărat

Ala Mutilică
Ala Mutilică

O zi bună începe cu o cafea bună. Sau cu o vorbă frumoasă, pentru a-ţi reaminti că nu există nici o clipă care să nu merite a fi trăită din plin, dar şi pentru a-ţi da puterea de a reuşi în ceea ce ţi-ai propus.
Ştiu că există multe lucruri pentru care ne facem griji, dar sînt cu mult mai multe lucruri pentru care trebuie să fim recunoscători.
Deschide-ţi ochii, deschide-ţi inima, chiar şi atunci cînd vîntul rece bate, iar lumea pare acoperită de o umbră ceţoasă. Vei vedea că bunătatea este peste tot.
Data viitoare, cînd dimineaţa ta pare că începe prost, nu fi supărat. Dumnezeu este la datorie şi veghează asupra ta. Aşa că, bucură-te şi preţuieşte fiecare moment pe care îl ai, aminteşte-ţi că timpul nu asteaptă pe nimeni.
ÎNCETEAZĂ să mai astepţi… pînă cînd vei întoarce toate datoriile pentru maşină ori casa ta, pînă cînd copiii vor creşte, pînă cînd slăbeşti cu 10 kg, pînă cînd te căsătoreşti, pînă cînd ai copii, pînă cînd te pensionezi, pînă la vară, pînă la toamnă, pînă cînd mori…
Este important să laşi anumite lucruri să treacă. Să le dai drumul. Să te desprinzi de ele. Oamenii trebuie să înţeleagă că uneori cîştigăm, alteori pierdem. Nu aştepta să ţi se dea ceva înapoi, nu aştepta să ţi se recunoască eforturile, să ţi se descopere geniul, să ţi se înţeleagă iubirea. Încheie nişte etape. Nu din orgoliu, din neputinţă sau mîndrie, ci, pur şi simplu, pentru că acel lucru nu se mai potriveşte cu viaţa ta. Închide uşa, schimbă macazul, fă curat, şterge praful. Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti!
Nu există un moment mai bun ca să fii fericit decît cel de acum. Fericirea este o călătorie, nu o destinaţie. Şi poate că astăzi este cea mai bună zi ca să plantezi primul bulb al propriei tale fericiri.
,,Era odată un tăietor de lemne foarte puternic, care-şi căuta de lucru. A ajuns la un negustor de cherestea şi acesta l-a angajat imediat. Pentru că era plătit bine, iar condiţiile de lucru erau foarte bune, tăietorul de lemne şi-a dat silinţa să lucreze cît putea de bine. Negustorul i-a dat un topor şi i-a arătat locul de unde să taie copacii. În prima zi, omul a tăiat 15 copaci. „Felicitări”, i-a spus şeful. „Continuă să munceşti tot aşa!”
Fiind foarte motivat de cuvintele stăpînului, tăietorul de lemne a încercat să muncească şi mai bine a doua zi, dar nu a putut doborî decît 10 copaci. A treia zi a încercat şi mai mult, dar n-a reuşit să doboare decît 7 copaci. Zi după zi el dobora tot mai puţini copaci. „Cred că îmi pierd puterile”, se gîndea tăietorul de lemne. Stînjenit, s-a dus la negustor şi şi-a cerut scuze, spunîndu-i că nu înţelege ce i se întîmplă.
„Cînd ai ascuţit ultima oara toporul?”, a întrebat negustorul. „Ascuţit? Nu am avut timp să ascut toporul. Am fost foarte ocupat să tai copacii”.
Oare cîţi nu greşim la fel ca şi tăietorul nostru de lemne? Cel mai des uităm să ne facem timp pentru a ne întreţine ,,instrumentele” din dotare: mintea, inima şi sufletul. Atunci cînd vine vorba de „o zi bună”, gîndul ne duce, cel mai probabil, la o zi frumoasă, lipsită de probleme, plină de reuşite, petrecută alături de oameni minunaţi, făcînd ceea ce ne place…
Vă doresc, dragi cititori, un sfîrşit bun de săptămînă şi nu uitaţi: după ce vă treziţi, să daţi perdeaua la o parte, pentru ca soarele să intre pe fereastra inimii dumneavoastră.
Morala: “ Viaţa nu se află sub nici o obligaţie de a ne da ceea ce asteptăm noi de la ea”.
Ala Mutilică


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *