VIDEO | Cabinete de sănătate pentru tineri

cabinete de sanatate pentru tinerii din Ungheni
Captură: AiciTV.md

Cu ocaziua Ziei mondiale a populației care se marchează anual la 11 iulie, La ungheni a fost organizată ziua ușilor deschise în cabinetele de sănătate a reproducerii și de sănătate prietenoase tinerilor. Acțiunea s-a desfășurat sub genericul ”Accesul universal la serviciile de sănătate ale reproducerii” și a avut drept scop formarea tinerilor privind accesul la serviciile de planificare a familiei.
Persoanele care apelează după informații și servicii în cadrul acestor cabinete de sănătate a reproducerii și de sănătate prietenoase tinerilor beneficiază atît de consiliere într-un mediu intim, cît și de contraceptive gratuite.
Potrivit specialiștilor, tot mai mulți tineri din raionul Ungheni apelează la serviciile acestor cabinete după informații și contraceptive, cu toate acestea graviditatea în rindul adolescentelor este un fenomen des întilnit.
Ziua mondială a popuilației sărbătorită la 11 iulie, a fost declarată drept zi internațională de către Organizația Națiunilor Unite în 1987, cînd populația lumii a atins pragul de 5 miliarde. În prezent la nivel global, numărul populației a depăși 7 miliarde.

Sursa: AiciTV.md
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *