Sănătate într-o felie de pepene roşu (harbuz)

ieftin, util, pepene roșu, harbuzDulce, aromat şi foarte hidratant, pepenele verde este extrem de benefic pentru sănătatea persoanelor de toate vîrstele. Acesta conţine o serie de substanţe nutritive şi aproximativ 92% – apă.
Are un conţinut ridicat de vitamine din  grupul B, responsabile de producerea de energie a organismului. De asemenea conţine vitaminele A şi C, beta-caroten, licopen. Aceşti antioxidanţi reduc, în mare măsură, riscul de astm, boli de inimă, osteoporoza reumatoida, artrită şi diferite tipuri de cancer.
Consumul de pepene verde previne orbirea. Mai mult decît atît, îmbunătăţeşte vederea pe timp de noapte. Este o sursă bună de potasiu, recunoscut pentru puterea sa de a ajuta la menţinerea sub control a tensiunii arteriale. Stimulează puterea de memorare şi concentrare, îmbunătăţeşte activitatea inimii, îmbunătăţeşte activitatea muşchilor, ajută la slăbit, întăreşte sistemul imunitar, grăbeşte eliminarea toxinelor.

În ce boli se mai recomandă pepenele verde?
Acnee
– cura de pepene de 10-20 zile produce o detoxifiere la nivelul întregului organism şi, în plus, are anumite efecte reglatoare hormonale.
Calculi renali (pietre la rinichi)– se recomandă cantităţi cît mai mari de pepene roşu. Înainte de cură şi în ultimele trei zile se consumă ceaiuri care sfărîmă calculii renali, aportul de apă de la pepene ajutînd la eliminarea acestora.
Reumatism – cura cu pepene este un purificator puternic, care poate fi combinat foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum şi cu gimnastica medicală recuperatorie. Se recomandă 12-20 de zile de cură de pepene.
Constipaţie – se va consuma pepene în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, fără a mînca apoi nimic timp de minimum patru ore.

Cum se prepară o limonadă din pepene roşu?
Se scot toţi sîmburii din feliile de pepene. Se pune 400 gr harbuz tăiat cuburi într-un blender şi se amestecă bine, pînă se obţine un suc consistent. Într-un vas adăugăm la sucul obţinut 400 gr suc de lămîi, 400 gr apă şi zahăr. Se amestecă toate ingredientele bine, pînă cînd zahărul se topeşte complet. Se ţine limonada la frigider, timp de cîteva ore.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *