Rețete culinare. Salată cu fasole păstăi şi ardei
Ingrediente:
500 gr de fasole păstăi (verzi), 4-5 ardei dulci (coloraţi), 2 cepe medii, 2-3 căţei de usturoi, ulei, jumătate de linguriţă de oţet de vin, sare, piper, verdeaţă.
Mod de preparare:
Se rup aţele şi codiţele păstăilor, se spală bine şi se pun la fiert pentru 5-7 minute. Apoi se scot din apă, se răcesc bine, iar cele măşcate se taie în două. Ceapa se taie pai şi se prăjeşte pînă capătă o culoare aurie. Ardeiul se coace, se scoate coaja şi se taie pai. Usturoiul se toacă mărunt. Se unesc toate ingredientele, se adaugă sare după gust, piper negru, oţet, verdeaţă. Salata se poate servi şi cu carne de vită sau pasăre, preparate la grătar.
Lasă un răspuns