Piersica, un plus adus sănătăţii tale
Delicioase, cărnoase şi zemoase, piersicile au un conţinut scăzut de calorii şi nu conţin grăsimi saturate, însă abundă în minerale, vitamine şi alţi compuşi ce au un rol important în menţinerea unei stări de sănătate optime. Conţin multă vitamina C cu efect antioxidant, care ajută corpul să îşi dezvolte rezistenţa la infecţii şi să lupte împotriva radicalilor liberi.
Piersicile proaspete au un conţinut ridicat de vitamina A, care este cunoscută ca avînd proprietăţi antioxidante şi este foarte importantă pentru vedere. Piersicile sînt, de asemenea, bune pentru menţinerea sănătăţii pielii şi a membranei mucoase. Este cunsocut faptul că alimentele bogate în vitamina A ajută corpul să lupte împotriva cancerului apărut în cavităţi şi plămîni.
Piersicile conţin multe minerale, cum sînt potasiul, fluorul şi fierul. Fierul este necesar în formarea celulelor roşii ale sîngelui, în vreme ce flourul este o componentă a dinţilor şi oaselor, prevenind apariţia cariilor. Potasiul este o componentă importantă a celulelor şi fluidelor corpului, care ajută la controlul bătăilor inimii şi al tensiunii.
Piersica adună laolaltă elemente esenţiale pentru sănătate, care se reflectă la exterior prin buna dispoziţie, atît fizică, cît şi psihică. Datorită conţinutului mare de zahăr şi hidraţi de carbon, acest fruct furnizează cantităţi semnificative de energie organismului nostru. Fosforul din component piersicii are un beneficiu incontestabil în tratarea afecţiunilor nevrotice.
Deoarece constituie o sursă sigură şi naturală de energie, specialiştii în nutriţie recomandă piersica celor ce trebuie să se refacă după o boală sau o perioadă critică, celor afectaţi de stări depresive, stresaţi, obosiţi sau care au, pur şi simplu, nevoie de un repaus.
Piersicile sînt foarte bune şi pentru tratamentele cosmetic, mai ales în cazul unui ten normal sau uscat. Atenţie însă: aceste fructe pot determina apariţia unor reacţii alergice, în special la persoanele alergice la polen.
Lasă un răspuns