Oferta mare de pomușoare pe piața din Ungheni

pomușoare
Sursa: fotki.yandex.ru

Cantitatea de pomușoare expusă spre comercializare pe piața din Ungheni este în creștere. Producția este de calitate înaltă, ambalată în lădițe de plastic și lamele. Se vinde coacaza neagră și roșie, zmeura, agriș. Comercializează preponderent producătorii din raionul Ungheni, Anenii Noi, Călărași, Nisporeni. Cîțiva intermediari vînd pomușoare aduse de la piața angro din Chisinau și de la producători din regiune.
Pretul de comercializare a pomusoarelor oscileaza in dependenta de calitate, soi, tip: coacaza neagra se vinde cu 35-45 lei/kg; coacaza rosie – cu 25,00-30,00 lei/kg; zmeura – cu 45,00-50,00 lei/kg; agrisul – cu 20,00-25,00 lei/kg. Cererea la aceste produse este destul de mare. Consumatorul i-si face rezerve pentru timpul rece al anului, deoarece pomusoarele sunt un remediu bun pentru raceala. Comparativ cu aceiasi perioada a anului precedent preturile s-au majorat cu 5,00 lei/kg. O situatie similara este si pe alte piete monitorizate din republica. (Detalii: www.agravista.md)
Suprafatele plantate cu pomusoare ultimii ani se maresc, mai ales incepind cu anul 2011, cind acest sector a fost acceptat spre subventionare. Multi fermieri din Calarasi, Nisporeni, Ungheni au plantat coacaza neagra si capsuna.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *