O nouă promoţie de asistenţi medicali a pornit la drum

O nouă promoţie de asistenţi medicali a pornit la drumProaspeţii absolvenţi ai Colegiului de medicină din Ungheni, 123 la număr, s-au adunat, la început de iulie, pentru a răsfoi din albumul amintirilor. Unii cu zîmbete pe faţă, alţii cu lacrimi în ochi, s-au despărţit de instituţia care le-a fost a doua casă ani la rînd. Şi-au primit cu toţii diplomele care certică faptul că, de azi înainte, sînt asistenţi medicali cu acte în regulă.
„Realizarea cea mai mare a corpului didactic este că şi-a adus contirbuţia ca voi să deveniţi adevăraţi  profesionişti”, li s-a adresat profesoara Ana Spînu. Absolvenţii, la rîndul lor, le-au mulţumit cadrelor didactice pentru sprijinul acordat în formarea noilor aptitudini pentru a deveni specialişti de înaltă calificare. „Îmi pare rău că ne despărţim, dar sînt sigur că ne vom mai întîlni”, le-a spus şi Valeriu Jardan, directorul Colegiului de medicină, dorindu-le drum bun în viaţă.
Zeci de tinere şi tineri, în dorinţa de a face studii aici, au parcurs săptămînal kilometri întregi, venind de la Nisporeni, Călăraşi, Făleşti sau din alte raioane ale republicii.
Acum au o profesie şi sînt mîndri că au absolvit Colegiul de medicină din Ungheni, că au avut parte de clipe frumoase, de un colectiv pedagogic minunat, de colegi foarte buni.
„Pe cei care vor să vină să studieze aici îi sfătuiesc să aibă încredere, căci se merită”, ne-a spus  proaspăta absolventă, Ludmila Blişceac, originară din raionul Făleşti.
La toamnă, Colegiul de medicină din Ungehni va împlini 20 de ani. În această perioadă, a pregătit 2650 se asistenţi medicali, care activează în prezent în toată republica, dar şi departe de hotarele ei.  Portivit lui Valeriu Jardan, în acest an vor fi înmatriculaţi absolvenţi ai gimnaziilor, şcolilor de cultură generală, dar şi ai liceelor. Unele categorii de cetăţeni au şi privilegii. Printre aceştia: copiii ai căror părinţi au luptat în Transnistria, au participat la războiul din Afganistan sau la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, tinerii din familii numeroase, ce cel puţin patru copii, sau persoanele cu dizabilităţi (gradul I de invaliditate) care vor putea practica profesia de asistent medical, dar şi romii. „Student poate să fie oricine vrea şi cînd vrea”,  a concluzionat Valeriu Jardan.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *