Explozibile descoperite chiar în centrul unui sat

proiectile explozive
Sursa: stirilocale.md

12  proiectile de artilerie  rămase de pe timpul celui de al doilea război mondial  au fost descoprite,  săptămîna trecută, chiar în centrul satului Rădeni, raionul Călăraşi. Acestea au fost scoase la iveală în timpul unor lucrări de excavaţie în vederea pentru conectareai la apeduct a unor localnici.
Potrivit lui Andrei Stratu, angajat al Secţiei Situaţii Excepţionale Călăraşi, proiectilele aveau calibrul 76 mm şi erau de producţie sovietică.  La faţa locului s-au deplasat geniştii unui batalion specializat, care au ridicat şi au transportat  proiectilele în afara  localităţii, după care au fost dezamorsate.
Este deja al doilea caz din acest an, primul fiind înregistrat la Meleşeni, unde, pe 31 mai, a fost descoperit un obuz pentru lansatoare de mine de calibrul 82 mm,  rămas aici tot din timpul celui de al doilea război mondial şi tot de producţie sovietică.
De menţionat că în satele situate de-a lungul rîului Cula sînt descoperite adesea materiale explozive rămase aici din timpul războiului, căci pe aici trecea linia de demarcare dintre forţele sovietice şi cele germane.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *