Documente falsificate detectate de polițiștii de frontieră ieșeni

vama Sculeni
Sursa: forum.md

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au întocmit o lucrare penală unui bărbat care circula cu un autoturism pentru care a prezentat la control o asigurare tip “carte verde” și un certificat de înmatriculare  falsificate.
În ziua de 04 iulie a.c., în jurul orelor 00.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, cetățeanul român Dan C., în vîrstă de 23 ani, conducînd un autoturism marca Volkswagen  Passat, înmatriculat în Marea Britanie.
La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru autoturism pe lîngă documentele necesare trecerii frontierei și o asigurare tip “carte verde” valabilă pînă la 13.03.2013 și un certificat de inspecție tehnică valabil pînă la 12.03.2013.
Avînd suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control polițiștii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond ale unora autentice.
Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul iî data de 03 iulie a.c. din municipiul București plătind pentru acesta suma de 3600 Euro ți că a primit odată cu acesta și cartea verde și certificatul de inspecție tehnică. Acesta a adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că acestea sunt falsificate.
Polițiștii de frontieră au întocmit celui în cauză lucrare penala sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de uz de fals, urmînd a fi prezentată Parchetului de pe langa Judecatoria Iași, în vederea luării măsurilor legale.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *